Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning flytter nytårstalen til Statsministeriet

Statsminister Helle Thorning-Schmidt bryder traditionen for de seneste 28 år og flytter nytårstalen fra Marienborg til Statsministeriet. Det fortæller hun i en video på Facebook, hvor hun også fortæller lidt om talen. Se videoen her.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kommer ikke til at tale til nationen fra Marienborg. Hun har i stedet valgt at holde sin nytårstale fra sit kontor i Statsministeriet på Christiansborg. Det fortæller hun i et videoklip på Facebook.

- Det er jo sådan, at jeg til daglig arbejder her i Statsministeriet, og derfor har jeg besluttet at invitere alle med herind på det kontor, hvor jeg holder møder og i det hele taget har min hverdag, siger Helle Thorning-Schmidt i videoklippet.

Statsministerens nytårstale har ikke været holdt i Statsministeriet siden Poul Schlüter holdt nytårstalen for 1984/85 der.

Se Thornings Facebook-video om nytårstalen her.

Statsministeren fortæller også, at hun har arbejdet meget med den 15 minutter lange tale de sidste par uger.

- I nytårstalen vil jeg sige, at 2012 har været et hårdt år for Danmark. Men 2013 giver håb om flere i arbejde, mere gang i væksten, hvis vi forstår at vende forandringer til muligheder, og hvis vi fastholder, at vi skal tro på fremtiden, siger statsministeren i videoklippet.

Se tidligere nytårstaler af danske statsministre gennem tiderne her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks