Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning: Danske rabat-argumenter gør indtryk

Danmark er fortsat alene om at kæmpe for en dansk EU-rabat, men de danske argumenter gør indtryk, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt efter mødet med den franske præsident.

Thorning hilser på Frankrigs præsident, Francois Hollande, ved Ellysee-palladset.
Thorning hilser på Frankrigs præsident, Francois Hollande, ved Ellysee-palladset.

Onsdagens møde mellem den franske præsident, Francois Hollande, og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har ikke været nok til at overbevise den franske præsident om, at Danmark i forbindelse med EUs langsigtede budget skal have en rabat på en milliard kroner.

Helle Thorning-Schmidt tror dog, at de danske argumenter har gjort indtryk på den franske præsident.

- Jeg tror, det gør indtryk, at vi ikke arbejder med, at vi skal have hver eneste krone, vi giver, tilbage. Sådan har vi det ikke i Danmark. Vi er parate til at være solidariske, siger hun efter mødet med Francois Hollande, der foregik onsdag eftermiddag i Paris.

Frankrig er principielt imod rabatter i forhold til EUs budget. Den principielle modstand deler Helle Thorning-Schmidt, men virkeligheden er en anden, siger hun.

- I den bedste af alle verdener ville der ikke være rabatter, men det ser ud til, at der også er det, når vi indgår aftale om det næste flerårsbudget, og i den verden er det ikke længere rimeligt, at Danmark ikke også har en rabat, siger hun.

- Jeg forstår godt de, der er skeptiske, og jeg skal understrege, at det stadig er Danmark, der helt alene argumenterer for, at Danmark skal have den rabat, men vi fortsætter, siger Helle Thorning-Schmidt, der samtidig holder fast i, at Danmark efter mødet med den franske præsident står lige så stejlt på kravet om rabatten som tidligere.

- Det handler ikke om, at vi ikke vil være solidariske i Europa. Det vil vi meget gerne, og vi er også stadig et af de lande, der betaler meget til EU, men vi er også nødt til at se på, hvad der er ret og rimeligt de næste syv år, siger hun.

Helle Thorning-Schmidt benyttede også mødet med den franske præsident til at drøfte forhandlingerne om et fælles, europæisk banktilsyn samt den forværrede situation i Syrien.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.