Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning: Brutalt og hensynsløst angreb på ytringsfriheden

Statsminister Helle Thorning-Schmidt fordømmer, ligesom flere andre statsledere, på det kraftigste angrebet på det franske magasin Charlie Hebdo.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt fordømmer attentaterne i Paris.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt fordømmer attentaterne i Paris.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fordømmer på det kraftigste de gerningsmænd, der står bag terrorangrebet på det satiriske magasin Charlie Hebdo i Paris, hvor mindst 12 meldes dræbt og adskillige såret.

Den danske statsminister mener, at skudattentatet er et angreb på ytringsfriheden.

»Frankrig er blevet ramt af et terrorangreb. Helt forsvarsløse og uskyldige mennesker er blevet ofre i, hvad der tegner til at være et angreb på ytringsfriheden. Jeg vil gerne udtrykke min sorg, forfærdelse og vrede over hændelserne i Paris. Og jeg fordømmer de gerningsmænd, som står bag det brutale og hensynsløse angreb,« siger Helle Thorning-Schmidt i en pressemeddelelse.

To bevæbnede gerningsmænd står bag angrebet på det franske magasin, der i 2006 i sympati med Jyllands-Posten genoptrykte de kontroversielle Muhammed-tegninger.

»Det franske samfund er som vores åbent, demokratisk og baseret på en fri og kritisk presse. Det er værdier, som ligger dybt i os alle, og som vi skal stå værn om. Det er også netop de værdier, der gør Frankrig til et stærkt samfund, som kan modstå et anslag som det her. I Danmark går al vores medfølelse til de efterladte - og til det franske folk, som har vores fulde støtte på en mørk dag,« siger Helle Thorning-Schmidt.

I Frankrig bor der godt fire millioner muslimer, og dermed har Frankrig Vesteuropas største muslimske samfund.

Den britiske premierminister, David Cameron, har onsdag ligeledes fordømt angrebet på ytringsfriheden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.