Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning afviser nye trepartsforhandlinger

Selv om 3F i går appellerede til regeringen om at indlede nye trepartsforhandlinger, så ser statsministeren ingen grund til at »gå tilbage til en fuser«.

Hullet i regeringens økonomiske plan - den såkaldte 2020-plan - er på minimum fire milliarder kroner. Det skyldes hovedsageligt sammenbruddet i trepartsforhandlingerne i sommer, som netop skulle levere fire milliarder kroner årligt fra 2020.

Det holdt dog ikke statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fra i dag til på sit ugentlige pressemøde at pure afvise fagbevægelsens tanker om, at parterne bør træde sammen igen.

- Det synes jeg ikke er nogen god idé, sagde hun og fortsatte:

- Der har vi været, og vi var rigtig meget rundt i den diskussion, og det endte blindt. Derfor er der ingen grund til at gå tilbage til en fuser.

Afvisningen kommer, efter at Poul Erik Skov Christensen, formand for 3F, der repræsenterer næsten 350.000 ufaglærte og faglærte arbejdere, i går til MetroXpress sagde, at han stadig ser trepartsforhandlinger som en mulighed.

- Løsningen på mange af de udfordringer, vi har i det land her, kunne efter min opfattelse stadig være, at arbejdsgivere, staten og lønmodtagerorganisationer satte sig sammen. Jeg ved godt, at der er nogle, der vil ryste på hovedet, sagde han til avisen.

Frustrationen i fagbevægelsen over regeringens politik og manglende kontakt til de faglige organisationer fik i weekenden flere forbund til i Berlingske at sige, at de på det kraftigste overvejer deres økonomiske støtte til Socialdemokratiet.

Formanden for Dansk El-Forbund og medlem af LOs daglige ledelse, Jørgen Juul Rasmussen, sagde således:

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det første år med den nye regering og de frustrationer, vi har omkring trepart og dagpenge, har rejst en diskussion om, hvorvidt vi fortsat skal støtte S og SF med kroner og øre, eller om vi vil drive vores politiske arbejde.

Dansk El-Forbund brugte i seneste valgkamp en halv million kroner på direkte støtte til S, SF og Enhedslisten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.