Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning åbner for at indeksere børnechecken

Skatteminister Morten Østergaard afviste tidligere på året muligheden for forskellige takster på børnechecken efter leveomkostninger i det land, hvor barnet bor. Nu erklærer Thorning sig klar til at diskutere det med EU.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) rækker nu hånden ud til Venstre og de Konservative i den politiske strid om EU-borgeres ret til dansk børnecheck.

I tirsdagens spørgetime i Folketinget siger statsministeren således, at hun er parat til at undersøge i EU, hvorvidt børnechecken kan indekseres.

Det vil betyde, at udbetalingen af børnechecken til borgere fra andre EU-lande vil blive afhængig af leveomkostningerne i det land, som modtageren af børnechecken kommer fra.

Ifølge statsministeren vil juristerne nu undersøge nærmere, om det er muligt at indeksere den danske børnecheck.

»Og er det ikke muligt, er vi også villige til at indlede en diskussion med Kommissionen for at få ændret forordningen, så en indeksering bliver mulig,« siger Thorning.

Hun understreger, at hun ikke tror, det er lovligt, og at det vil stride mod EU-retten, men hun erklærer sig nu villig til at undersøge sagen i EU.

Forslaget om indeksering har tidligere været luftet i oppositionen, men regeringen har været afvisende.

Efter et samråd om netop børnechecken i februar afviste skatteminister Morten Østergaard (R) således blankt tanken om forskellige takster:

»Det, der er afgørende, er, om man har bopæl og beskæftigelse i Danmark. Der vil det være diskriminerende at differentiere efter, hvor borgerne kommer fra,« sagde skatteministeren.

TV: Thomas Larsen: Thornings kurskifte kommer alt for sent:

 

Regeringen har gennem det seneste lange stykke tid forsøgt at finde en løsning på problematikken omkring EU-borgeres ret til dansk børnecheck.

Torsdag skal der stemmes om de Konservatives beslutningsforslag, der opfordrer regeringen til ikke at afvige fra det toårige bopæls- eller jobkrav, som VK-regeringen indførte for børnechecken i 2010, men som regeringen har administreret imod, siden EU-Kommissionen rettede henvendelse i sommer.

TV: Syngende mand afbrød spørgetimen i Folketinget:

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.