Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thor Möger Pedersen: Gælden vokser til knap 80 mia. kroner

Arkivfoto. Thor Möger Pedersen (SF), oktober 2011-oktober 2012
Arkivfoto. Thor Möger Pedersen (SF), oktober 2011-oktober 2012

Socialdemokratiet og SF gik i september 2011 til valg på at stoppe de konstante afskedigelser, der var væltet ned over Skat gennem flere år.

Men selv om der ikke blev foretaget nye afskedigelser i hans tid, godkendte han omkring 200 planlagte besparelser af medarbejdere i Skat.

Derudover var det under hans tid som skatteminister, at regeringens Økonomiudvalg – hvor Thor Möger Pedersen selv var repræsenteret, i øvrigt sammen med Socialdemokratiets nuværende formand, Mette Frederiksen – bestilte en ny effektiviseringsrapport om Skatteministeriet. Den færdige rapport førte i 2013 til, at Thor Möger Pedersens afløser, Holger K. Nielsen (SF), annoncerede 375 nye afskedigelser.

Thor Möger Pedersen stod også bag endnu en udskydelse af EFI, som stadig ikke kunne inddrive skattegæld. I hans periode som minister voksede gælden til staten til knap 80 mia. kr.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.