Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thor Möger: Tiden er inde til at skifte spor

Den tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen dropper sit kandidatur til Folketinget for at blive vært på et nyt DR2-program. Men han er fortsat medlem af SF og holder døren åben til Folketinget.

Thor Möger Pedersen bliver fremover debatvært på DR2, hvor han skal stå i spidsen for programmerne med titlen Gadens Parlament.
Thor Möger Pedersen bliver fremover debatvært på DR2, hvor han skal stå i spidsen for programmerne med titlen Gadens Parlament.

Som tidligere toppolitiker er Thor Möger (SF) vant til at stå foran snurrende kameraer. Den erfaring får han brug for, når han 1. februar entrerer scenen på DR2 som debatvært.

- Da jeg ikke havde noget job, begyndte jeg jo at lede efter noget at engagere mig i. Jeg har været glad for de over 10 år, jeg har haft i aktiv partipolitik, men nu er tiden til at skifte spor og prøve kræfter med nogle nye udfordringer, siger Thör Möger, der dermed trækker sit kandidatur til Folketinget.

- Det er en stor beslutning, som jeg også har tænkt grundigt over. Men det er også helt indlysende, at hvervet som folketingskandidat og rollen som debatvært ender med at spænde ben for hinanden, og derfor har jeg truffet et valg om at trække mig som folketingskandidat, siger den tidligere skatteminister, der blev fyret fra sit job i oktober, efter Annette Vilhelmsen blev valgt som ny SF-formand.

Kunne du finde på at stille op til Folketinget igen senere?

- Ja. Jeg tror, man skal passe meget på med at lave kategoriske afvisninger. Jeg er jo et politisk menneske, og jeg mener, det er vigtigt at engagere sig i samfundet. Det her er ikke nogen mellemstation for mig, men på den anden side vil jeg heller ikke afvise at engagere mig igen i aktiv partipolitik, siger Thor Möger.

Det nye program, som Möger bliver vært på, går i luften på DR2 1. februar under navnet »Gadens Parlament«. Programmet får base i Aarhus og vil ifølge DR blive sendt flere gange om ugen fra forskellige steder i landet. Thor Möger skal styre debatterne, og han glæder sig til at være den, der nu skal holde mikrofonen.

- I stedet for at være ham, der skal sige min mening, hver eneste gang jeg kan komme til det, skal jeg nu bidrage til, at vores demokratiske debat bliver stærkere ved, at flere helt almindelige danskere kan komme til orde. Det, mener jeg, er vigtigt i en tid, hvor den offentlige debat er meget domineret af professionelle meningsdannere, siger Thor Möger.

TV: Thor Møger interview: Jeg skal være debatvært

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.