Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thor Möger: Lars Løkke er »en god grund« til at arbejde for S

Den tidligere SF-minister Thor Möger Pedersen peger på flere årsager til, at han nu skal være udviklingschef hos Socialdemokraterne.

Kommunalvalg2013. Thor Möger Pedersen og Mattias Tesfaye tjekker valgresultater på mobilen. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2013)
Kommunalvalg2013. Thor Möger Pedersen og Mattias Tesfaye tjekker valgresultater på mobilen. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2013)

Thor Möger Pedersen, tidligere skatteminister for SF, ser frem til at kaste sig over sit nye job, når han inden længe begynder som udviklingschef hos Socialdemokraterne.

Ifølge Möger er der flere gode grunde til at lægge en fremtidig arbejdsindsats hos regeringspartiet. En af grundene er den mand, der nok allermest ønsker sig et magtskifte ved det kommende folketingsvalg; Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V).

»Løkke vil skære ned på vores fælles velfærd og genindføre de ydelser, der fastholdt mennesker i fattigdom. Omvendt skaber regeringen med S i spidsen tusindvis af arbejdspladser og passer på vores velfærdssamfund,« skriver Thor Möger Pedersen på Facebook, hvor han også slår fast:

»Der er med andre ord gode grunde til at arbejde for, at Socialdemokraterne genvinder regeringsmagten.«

Den tidligere minister skriver, at han tiltræder i sit nye job efter påske, og at han er »glad for at få mulighed for at give en hånd med«.

Uden at gå i detaljer om, hvad stillingen som udviklingschef drejer sig om, konstaterer Möger, at han blandt andet skal »være med til at forberede næste folketingsvalg.«

Desuden slår han fast, at journalister ikke skal regne med udtalelser fra ekspolitikeren fremover:

»I mit nye job er jeg socialdemokratisk embedsmand – og ikke politiker. Derfor kommer jeg heller ikke til at udtale mig til pressen,« skriver han.

Thor Möger Pedersen var skatteminister for SF fra oktober 2011, men blev fyret fra posten et år efter af SFs dengang nyudnævnte formand, Annette Vilhelmsen (SF).

Få måneder efter forlod Thor Möger Pedersen helt partiet sammen med en række øvrige folketingspolitikere fra SFs højrefløj, og i juni meldte han sig under Socialdemokraternes røde faner.

Thor Möger Pedersen blev med sin titel som skatteminister i oktober 2011 i en alder af 26 år den yngste danske minister nogensinde.

I januar 2013 kom det frem, at Thor Möger Pedersen opgav sit folketingskandidatur for i stedet at være vært på et debatprogram på DR2. Den karriere endte i juli samme år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.