Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thomas Larsen: Yahya Hassan kan ikke trække Nationalpartiet i Folketinget

Yahya Hassan er et stort navn, men det er næppe nok til at sikre Nationalpartiet plads i Folketinget, vurderer Thomas Larsen. Han forudser problemer for Hassan som politiker.

Yahya Hassan. Arkivfoto: Kim Haugaard
Yahya Hassan. Arkivfoto: Kim Haugaard

Selv om Yahya Hassan er landskendt som digter og debattør, vil hans kandidatur formentlig ikke sikre en plads i Folketinget til Nationalpartiet.

Det vurderer Thomas Larsen, Berlingskes politiske kommentator, efter Yahya Hassan tirsdag har meldt sig som folketingskandidat for partiet.

»Nationalpartiet har levet en meget, meget anonym tilværelse og haft overordentlig svært ved at slå igennem og få tilstrækkelig medieomtale. Det er klart, at partiet får et nyt boost, når en så kendt personlighed som Yahya Hassan stiller op, men jeg tror ikke umiddelbart, at han kan virke som det store lokomotiv for partiet,« siger Thomas Larsen.

Der er en verden til forskel på at være digter og politiker, og på den baggrund vurderer kommentatoren, at Yahya Hassan står over for en kæmpe opgave.

»Jeg er ikke sikker på, at Yahya Hassans transformation fra at være digter og debattør til at skulle være politiker måske bliver så nem, som han selv har forestillet sig,« siger han.

»Jeg tror umiddelbart, at der vil være en del vælgere, som ganske enkelt vil være forvirrede over hans profil og i hvert fald vil holde ham under observation et stykke tid, før de vil overveje at sætte et kryds ud for hans navn,« siger Thomas Larsen.

Han ser et paradoks i, at Nationalpartiet slår sig op på at ville bygge bro mellem folk, mens Yahya Hassan som debattør er kendt for at skille vandene.

»Nationalpartiet gør jo meget ud af at virke som et parti, der samler og bygger bro. Der må man konstatere, at Yahya Hassan ofte har været en, der har sat meget vigtige debatter i gang, men han har gjort det med konfrontationens virkemidler og skåret tingene meget hårdt til, når han har blandet sig i debatten,« siger Thomas Larsen og uddyber:

»Det kan være en meget væsentlig funktion at have som digter og debattør, at man kan stille tingene skarpt op over for hinanden, men det er sværere at overleve på den måde som politiker, hvor man jo også gerne skal kunne samle en koalition bag sig.«

Nationalpartiet har kun fået godkendt 8.500 af de nødvendige godt 20.000 vælgererklæringer for at kunne stille op til folketingsvalget. Partiet tror selv, det vil lykkes dem at få plads på stemmesedlen, men uret tikker ubønhørligt.

»De skal til at sætte turbo på maskinen, hvis det overhovedet skal lykkedes at kunne stille op,« siger Thomas Larsen.

Tidlidt tirsdag morgen annoncerede Nationalpartiet Yahya Hassand kandidatur på Facebook.

TV: Hør Yahya Hassan læse et af sine digte op her

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.