Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thomas Larsen: Thulesen vil kapre S-vælgere

Det handler mest af alt om at kapre vælgere, når DF-leder Kristian Thulesen Dahl byder op til et større samarbejde mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, vurderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

Kristian Thulesen Dahl har et formål med at tale om samarbejde med S, siger Berlingskes kommentator, Thomas Larsen (indsat)
Kristian Thulesen Dahl har et formål med at tale om samarbejde med S, siger Berlingskes kommentator, Thomas Larsen (indsat)

Kristian Thulesen Dahl (DF) har alt at vinde, når han siger, at han er åben overfor et større samarbejde mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, vurderer Thomas Larsen, Berlingskes politiske kommentator.

»Som den politiske virkelighed ser ud anno 2014, så er de to partier hinandens største modstandere, selv om de godt kan samarbejde på en lang række velfærdsområder. Så når Kristian Thulesen Dahl i den nuværende situation taler om mere samarbejde, så er hans egentlige formål at appellere til socialdemokratiske vælgere. Han vil sige, at der ikke er så forfærdeligt langt fra Socialdemokraterne til Dansk Folkeparti, og hvis man er utilfreds med Helle Thorning-Schmidts linje, skal man være velkommen hos DF,« siger Thomas Larsen.

Til Radio24syv siger Kristian Thulesen Dahl blandt andet, at Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti »bør se meget ens på tingene på social, sundheds- og velfærdsområdet«, men Thomas Larsen understreger, at det langt fra er første gang, at Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne diskuterer om man kan, skal og bør lave flere ting sammen.

Der kommer imidlertid til at gå en rum tid, før man i praksis kommer til at se et reelt tættere og mere sammentømret samarbejde mellem de to partier, lyder det.

»Dansk Folkeparti har systematisk arbejdet på en profil, der kan appellere bredere og bredere, og man har ofte hørt DF-toppen tale om, at partiet er et midterparti, som kan samarbejde til begge sider og dermed indtage den plads, som De Radikale har. Men i praksis befinder de to partier sig i helt forskellige lejre. Thulesen Dahl peger uden nogen tøven på Lars Løkke Rasmussen (V) som statsministerkandidat, og der er helt sikkert også stadig stor del af DFs vælgere, der vil se med stor skepsis på et S-samarbejde,« siger Thomas Larsen.

»Samtidig er Socialdemokraterne udmærket klar over, at Kristian Thulesen Dahl er en af de farligste trusler frem mod valget. Både fordi DF ligger stærkt i meningsmålingerne og fordi, Dansk Folkeparti med Thulesen Dahl i spidsen har fået en leder, der ikke kan dæmoniseres på samme måde, som man kunne med Pia Kjærsgaard,« tilføjer Larsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.