Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thomas Larsen: Thorning kan tabe valg på dagpenge-spørgsmålet

Berlingskes politiske kommentator mener, at slagsmålet om dagpenge kan være afgørende for Helle Thorning-Schmidt ved det kommende folketingsvalg.

Helle Thorning-Schmidt under Socialdemokraternes sommergruppemøde.
Helle Thorning-Schmidt under Socialdemokraternes sommergruppemøde.

Regeringen med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen står på gyngende grund i den ophedede debat om dagpenge, hvor det voksende pres fra politikerne og fra fagorganisationerne kan få stor indflydelse på det kommende valg.

Det mener Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, som bemærker, at den politiske modvind kommer på et tidspunkt med dalende meningsmålinger.

»Efter min bedste vurdering, så er det kun starten på det, der kommer til at ske. For ved at Helle Thorning-Schmidt står så håndfast på, at der ikke skal ændres på dagpengereformen, så er hun ved at skuffe hele sit kernepublikum,« siger han.

I alt har næsten 44.000 ledige mistet dagpengene siden 1. januar 2013 som følge af den reform, som Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti vedtog med stemmer fra de Radikale i 2010, og som den nuværende regering har videreført.

Regeringen har tidligere gennemført flere akutpakker, og sidste forår lavede regeringen en aftale om en langsommere indfasning af reformen og nedsættelsen af en dagpengekommission, der skal gennemgå systemet og komme med anbefalinger senest ved udgangen af 2015.

Helle Thorning-Schmidt stod tirsdag fast på, at der ikke er ændringer på vej for dagpengene lige foreløbigt. Det vil få konsekvenser, mener Thomas Larsen.

»Jeg mener, at hun risikerer at tabe et folketingsvalg på den her sag. Det er klart, at meningsmålingerne viser et stabilt blåt flertal, men lige præcis den her sag står for mange socialdemokrater som symbol på, at hun ikke fører socialdemokratisk politik,« siger han.

Thomas Larsen peger især på, at både fagforeninger og politiske støtter internt og hos Enhedslisten og SF er ude med kritik.

»Det betyder, at det her spørgsmål vil stå højere og højere på den politiske dagsorden og være noget, som vælgerne vil tage bestik af. Jeg tror, Helle Thorning-Schmidt vil blive straffet for det, hvis hun ikke laver en løsning, der i højere grad tilfredsstiller hendes eget publikum,« siger Thomas Larsen, som dog også bemærker, at den danske statsleders »kattepine« er, at de Radikale ikke vil være med til en ændring af dagpengereformen.

Onsdag mødes LOs hovedbestyrelse med den socialdemokratiske folketingsgruppe for at diskutere, hvordan man kan få en løsning på dagpengeproblemet.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.