Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thomas Larsen: Stadig uro i SF

Anette Vilhelmsen har haft en god begyndelse som partiformand, men hun har stadig et stort oprydningsarbejde foran sig, vurderer Berlingskes politiske analytiker.

SF-formand Annette Vilhelmsen er også Erhvervs- og Vækstminister.
SF-formand Annette Vilhelmsen er også Erhvervs- og Vækstminister.

Det er en fortsættelse af Villy Søvndals afgang som formand. Mattias Tesfaye går som næstformand i SF, hvilket viser, at partiet stadig ikke er faldet til ro efter udskiftningen af Søvndal med Anette Vilhelmsen.

- Det er udtryk for, at der stadig forestår et stort oprydningsarbejde for Anette Vilhelmsen, fordi der fortsat er modstand mod hende, siger Berlingskes politiske analytiker Thomas Larsen.

Mattias Tesfaye tilhører den tidligere skatteminister Thor Möger Pedersens og afgåede formand Villy Søvndals fløj. Tesfay støttede i formandsvalget ligesom disse to, Astrid Krag, der tabte til Vilhelmsen.

Ifølge Thomas Larsen har Anette Vilhelmsen faktisk haft en god begyndelse som formand for partiet. Blandt andet fordi hun har skabt gode relationer i regeringen. Ligeledes har Vilhelmsen som udgangspunkt forsøgt at samle sit parti ved at undgå decideret fløjkamp.

- Hun kunne jo have valgt at slå hårdt til med meget store udskiftninger blandt ministre og i partiets tillidsposter. Det gjorde hun ikke. Og det ser ud til, at det har stabiliseret partiets tal i meningsmålingerne. Man må dog konstatere, at der altså stadig er et stykke vej, når gælder om at få bragt hele baglandet på plads, siger Larsen med henvisning til Tesfayes afgang.

Berlingskes politiske analytiker forudser, at det nye år vil stille SF på hårde prøver på grund af politiske tiltag, der ikke mindst berører traditionelle kernevælgere for partiet. Heriblandt reformen af folkeskolen, hvor lærerne ikke ligefrem har taget imod tanken om en heldagsskole med kyshånd samt eksempelvis reform af kontanthjælpsområdet.

- Det kommer til at gøre ondt på SF's bagland, siger Thomas Larsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.