Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thomas Larsen: Pape skyder på Løkke for at skabe distance

K-leder Søren Pape Poulsen anklager Lars Løkke Rasmussen for at svigte boligejerne, og det er en bevidst strategi for at kapre borgerlige stemmer, mener Berlingskes politiske kommentator.

Løkke og Pape.
Løkke og Pape.

Det er en god mulighed for de Konservatives leder, Søren Pape Poulsen (K), til at skabe lidt afstand til de ellers nære allierede fra Venstre, når han skyder med skarpt mod Lars Løkke Rasmussen (V) i lørdagens Berlingske.

Det mener Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, efter K-formandens skarpe kritik mod Venstres formand, der med Papes egne ord er i færd med at svigte de danske boligejere, som oplever voldsomme stigninger i ejendomsskatterne­.

»Søren Pape Poulsen forsøger at skabe lidt distance til Venstre, men det som han i virkeligheden er ude i, det er en stor appel til landets boligejere, fordi Søren Pape og de Konservative er godt klar over, at der er rigtig mange vælgere, som mener, det er ekstremt uretfærdigt, man har den grundskyld, som er en stigende belastning for mange husejere,« siger Thomas Larsen og pointerer:

»Den sag er et godt afsæt for de Konservative frem mod den kommende valgkamp, fordi der er et stort vælgerpotentiale, man kan distancere sig fra Venstre, og så er det god konservativ kernepolitik,« siger han.

De Konservative har gennem en længere periode ikke stået særlig godt i meningsmålingerne, og med et folketingsvalg, der nærmer sig med hastige skridt, er det på tide, at Søren Pape Poulsen får sat nogle mærkesager i søen.

Og det er bestemt ikke tilfældigt, at det er den nære allierede, Lars Løkke Rasmussen, der er i skudlinjen.

»Jeg er overbevist om, at denne udmelding er en gennemtænkt konservativ strategi, for det er et budskab, som kan appellere til rigtig mange borgerlige vælgere. Og det er nu engang borgerlige vælgere, de Konservative har nemmest ved at tiltrække,« siger Thomas Larsen og fortsætter:

»Hvis Søren Pape Poulsen får held til at trænge igennem med denne sag, så kan det være noget af det, som er med til at redde et nogenlunde valgresultat for konservative, hvilket de har så hårdt brug for. Og Pape har personligt brug for det, da han risikerer ikke at blive valgt til Folketinget, hvis ikke tingene lysner for partiet,« siger Thomas Larsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.