Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thomas Larsen: Nye partiledere kom godt fra start

Dansk Folkepartis og SFs nye ledere har fået en flyvende start, mens tålmodigheden med den konservative leder er ved at slippe op, vurderer Berlingskes politiske kommentator på baggrund af knap 2.000 danskeres vurdering af partilederne.

SFs leder Annettt Vilhelmsen og DFs leder Kristian Thulesen Dahl får gode karakterer af danskerne.
SFs leder Annettt Vilhelmsen og DFs leder Kristian Thulesen Dahl får gode karakterer af danskerne.

De nye partiledere for henholdsvis Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti er kommet godt fra start. Specielt har Kristian Thulesen Dahl haft held til at sikre arvefølgen efter Pia Kjærsgaard, vurderer Thomas Larsen, Berlingskes politiske kommentator.

Ugebrevet A4 har bedt 1.971 danskere om at give partilederne årskarakterer, og her træder Kristian Thulesen Dahl ind på arenaen med den tredje højeste vurdering - som endda overgår vurderingen af partiets hidtidige leder, Pia Kjærsgaard.

- Kristian Thulesen Dahl er et af de største talenter på Christiansborg. Han er fagligt ekstremt dygtigt og en god kommunikator. Hans egen vurdering var, at det kunne blive svært at følge efter Pia Kjærsgaard, men han er kommet ualmindeligt godt fra start, siger Thomas Larsen.

- Han har fra start gjort det klart, at Dansk Folkepartis værdimæssige politiske holdninger ligger fuldstændig fast, og det er noget, vælgerne sætter pris på, siger Thomas Larsen, der vurderer at konstruktionen med Thulesen Dahl som partileder og Pia Kjærsgaard som værdipolitisk ordfører var helt rigtig set.

- Dansk Folkeparti har fået et partilederskifte på det helt rigtige tidspunkt, mens partiet er i god gænge, konkluderer Thomas Larsen.

Vilhelmsen bedre end Søvndal

En anden ny partileder, Annette Vilhelmsen (SF), får også forholdsvis gode karakterer fra danskerne. Hun får betydeligt bedre karakterer end forgængeren, Villy Søvndal.

- Det var et partilederskifte, der blev hilst velkommen af rigtig mange af partiets vælgere. Det kom på et tidspunkt, da Villy Søvndal var svag og bleg som partileder, siger Thomas Larsen, der mener, at Annette Vilhelmsen står foran en stor opgave.

- Hun er stadig til eksamen og mangler fortsat at bevise, at hun kan løse opgaven. Nu skal der ro på partiet, og hun skal bevise sit værd som partileder, siger Thomas Larsen med henvisning til, at partiets næstformand Mattias Tesfaye for nylig smækkede med døren, da han forlod sin post i protest mod den nye formands linje.

Barfoed skraber bunden

Værst ser det ud for den konservative leder, Lars Barfoed, der skraber bunden.

- Det ser skidt ud for de Konservative, der er et parti i en meget dyb vælgerkrise. Hvis det ikke snart ændrer sig, tror jeg, at diskussionen om Lars Barfoeds lederskab vil tage til. Han har fået en lang fredningstid, men tålmodigheden varer ikke ved, vurderer Thomas Larsen.

Han mener, at Lars Barfoed har ført en for tilbagetrukket linje som partileder, hvor han har været optaget af strategiarbejde og været usynlig for vælgerne.

Vestager står stærkt

Øverst i vurderingerne ligger indenrigs- og økonominister Margrethe Vestager (R), og det overrasker ikke Thomas Larsen.

- Hun står stadig utroligt stærkt. Hun er en af chefarkitekterne bag regeringen, og hun kan tåle rigtig meget - også når en partifælle som Uffe Elbæk kommer ud i krise. Det slår ikke noget af vælgernes vurdering af hendes lederskab, siger Thomas Larsen.

Han er heller ikke overrasket over, at Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen indtager pladsen som partilederen med næsthøjest karakterer.

- Hun er bragende god til at kommunikere og slår meget stærkt igennem på TV. Hun har selvfølgelig også lukreret lidt på, at det er gået konkurrenten SF dårligt. Men også på substansen bliver hun dygtigere og dygtigere, lyder vurderingen fra Thomas Larsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.