Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thomas Larsen: Ny afsløring kan tvinge Holst til at trække stikket som minister

Ekstra Bladets afsløring af modstridende forklaringer i sagen om forsvarsminister Carl Holsts spindoktor, trækker nu statsministeren ind i sagen, vurderer Berlingskes politisk kommentator Thomas Larsen.

Møgsagerne har fyldt meget i forsvarsminister Carl Holsts korte ministertid, og den seneste sag om, hvorvidt en skatteyderbetalt medarbejder i Region Syddanmark har ført valgkamp for ham i forsommeren, har han selv med sine udtalelser været med til at sætte fokus på.
Møgsagerne har fyldt meget i forsvarsminister Carl Holsts korte ministertid, og den seneste sag om, hvorvidt en skatteyderbetalt medarbejder i Region Syddanmark har ført valgkamp for ham i forsommeren, har han selv med sine udtalelser været med til at sætte fokus på.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) trækkes nu ind i sagen om Carl Holsts spindoktor, vurderer Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen.

Ekstra bladet er i besiddelse af et brev fra Carl Holst til regeringens ansættelsesudvalg, som består af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Her skriver forsvarsministeren: »Christian Ingemann Nielsen var fra medio 2014 til juni 2015 ansat som presserådgiver i Region Syddanmark og personlig assistent for mig som regionsrådsformand.«

Beskrivelsen af Christian Ingemann Nielsens ansættelse i Region Syddanmark er i direkte modstrid med det, Carl Holst tidligere har sagt.

»Der er ingen tvivl om, at sagen omkring Carl Holst bliver skærpet i meget alvorlig retning nu. Og sagen kan i yderste konsekvens ende med, at han bliver nødt til at trække stikket som forsvarsminister. Sådan som sagen foreligger nu, så er Carl Holst i gang med at trække statsminister Lars Løkke Rasmussen med ind i sagen, fordi det er jo soleklart for enhver, at Carl Holst har givet en version til offentligheden om de arbejdsopgaver som hans tidligere medarbejder havde i regionen og samtidig har givet statsministeren et helt andet sæt af oplysninger,« siger Thomas Larsen.

Han forventer, at pressen nu vil konfrontere statsministeren med sagen.

»Pressen vil forlange at få at vide, hvad er det for en version, der er den rigtige, og hvor er det Carl Holst har fortalt usandheder. Derfor bliver Lars Løkke Rasmussen også tvunget til at gå ind i sagen, fordi han må selvfølgelig også nu forlange at vide, hvad der er op og ned i den her sag. Spørgsmålet er, om han kan banke Carl Holst på plads og få udredt sagen meget hurtigt, og om Folketinget vil accepteret det, eller om Carl Holst har mistet så meget troværdighed også i Folketinget ,at hans fremtid nu for alvor begynder at se usikker ud,« siger Thomas Larsen.

Han vurderer, at taburetten under Carl Holst for første gang i forløbet nu for alvor er begyndt at vakle.

»Det springende punkt er nu, om Carl Holst får en sidste chance for at bringe orden i sagerne og i givet fald også udtrykke en meget markant beklagelse, eller om løbet reelt er kørt for forsvarsministeren,« lyder vurderingen fra Thomas Larsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.