Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thomas Larsen: Kaos i SF

Berlingskes politiske kommentator mener, at Villy Søvndal efterlader SF i en særdeles vanskelig situation. Der er ingen kronprinser eller kronprinsesser, understreger han.

ARKIVFOTO. Villy Søvndals beslutning om at forlade formandsposten i SF kunne næsten ikke komme på et dårligere tidspunkt for partiet. Det vurderer Berlingskes politiske kommentator.
ARKIVFOTO. Villy Søvndals beslutning om at forlade formandsposten i SF kunne næsten ikke komme på et dårligere tidspunkt for partiet. Det vurderer Berlingskes politiske kommentator.

Villy Søvndals beslutning om at forlade formandsposten i SF kunne næsten ikke komme på et dårligere tidspunkt for partiet. Det vurderer Berlingskes politiske kommentator.

- Partiet har fået en svær start på tiden i regering, og det må have været en meget svær og smertelig beslutning, siger Thomas Larsen.

- Det er alt andet end et optimalt tidspunkt. Baglandet er utilfreds med den politiske linje, og Villy Søvndal efterlader et parti i et morads af problemer, som bliver sendt videre til efterfølgeren, siger Berlingskes kommentator.

Ingen oplaget efterfølgere

Thomas Larsen mener, at SF nu står med et indlysende problem, da der ikke er kørt nogen kronprinser eller kronprinsesser i stilling.

- Der er ingen oplagte efterfølgere. På de indre linjer er der ingen tvivl om, at Thor Möger Pedersen er omdrejningspunktet, men problemet er bare, at han er stærkt upopulær og kontroversiel i store dele af folketingsgruppen og SFs bagland. Havde Möger stået i en mere gunstig position der, så er der ingen tvivl om, at Søvndal havde foretrukket ham som sin efterfølger.

Bedste bud: Ida Auken

En anden mulighed kunne være sundhedsminister Astrid Krag, der ifølge TV 2 News stiller op til formandsvalget, men hun har ifølge Thomas Larsen har været en skuffelse som minister, hvor hun har været alt for anonym.

- Mit bedste bud på en afløser vil være miljøminister Ida Auken, og det skyldes, at hun efter min mening vil være den, der har størst chance for at vinde en afstemning blandt SFs medlemmer. Men det er langt fra en ønskeopgave at skulle træde til som ny SF formand. Timingen er elendig, partiet er i monumental ledelsesmæssig og politisk krise. Og den krise vil ikke blive løst af et formandsskifte, siger Thomas Larsen.

- Alt i alt kan vi konstatere, at Villy Søvndal har skrevet historie ved at bringe sit parti i regering, men det er samtidig et skridt, der har ført SF ud i en af partiets største identitetskriser til dato, slutter han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks