Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thomas Larsen: Ingen grund til storm mod Mette Frederiksen

Beskæftigelsesministeren har måske malet et lidt for rosenrødt billede for Folketinget, men hun har ifølge Berlingskes politiske kommentator hverken misinformeret eller vildledt.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen rider stormen af, ifølge Berlingskes Thomas Larsen
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen rider stormen af, ifølge Berlingskes Thomas Larsen

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har absolut ingen grund til at frygte for sin ministertaburet, efter hun har erkendt at have givet upræcise svar til Folketinget.

Det vurderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

»Den nye sag kan på ingen måde sammenlignes med de sager, der fældede Christian Friis Bach (R) som udviklingsminister og Morten Bødskov (S) som justitsminister og sendte Annette Vilhelmsen (SF) ud i torvene,« siger Thomas Larsen.

»De tre sager er af en helt anden alvor, og jeg mener, at Mette Frederiksen kommer til at klare frisag i det her forløb,« fortsætter han.

Jyllands-Posten skriver onsdag, at Mette Frederiksen i forbindelse med projektet »Tilbage til arbejde« har fremhævet positive resultater fra fem ud af 22 kommuner, som indgik i undersøgelsen af, hvordan sygefraværet kan nedbringes, over for Folketinget. Det gjorde hun, selv om Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) i flere omgange advarede mod, at det ville være en »skarpvinkling« af rapportens resultater, da der ikke var lige så positive resultater i de andre 17 kommuner. Det har fået Enhedslisten og Venstre til at rette en skarp kritik mod beskæftigelsesministeren og kalde hende i samråd for at få en forklaring på det, som Enhedslisten beskriver som »videnskabeligt svineri«.

Men Mette Frederiksen har ifølge Thomas Larsen hverken vildledt eller misinformeret Folketinget.

»Det er rigtigt, at hun i sin beskrivelse for Folketinget trækker nogle ting meget positivt frem og ikke får det totale billede med, men det er altså ikke noget, der kommer til at vælte en minister,« siger Berlingskes politiske kommentator.

»Noget helt grundlæggende, som man skal lægge vægt på, det er, at Folketinget har haft indsigt i al materialet. De har kunnet læse sig frem til alle de svar, som de har ønsket at få. På den måde er der intet, som er forsøgt holdt skjult eller fejet ind under gulvtæppet. Og man kan med en hvis ret anklage Folketingets medlemmer for at have sovet lidt i timen ved ikke at have læst sig ordentligt ind i den substans, som de taler om,« siger Thomas Larsen.

Derfor er der tale om politisk drilleri, når Venstre og Enhedslisten alligevel har valgt at kalde Mette Frederiksen i samråd.

»Jeg tror ikke, det bliver starten på et stormløb, som ender med at vælte taburetten under Mette Frederiksen. Det tror jeg ikke på, sådan som jeg ser sagen på nuværende tidspunkt,« siger Thomas Larsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.