Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thomas Larsen: Elbæk har handlet dumt og klodset

Med sine handlinger har kulturminister Uffe Elbæk åbnet en flanke for beskyldninger om nepotisme, siger Berlingskes kommentator Thomas Larsen.

- Det er umådeligt uklogt af Uffe Elbæk at deltage i dyre middage på en kulturinstitution, som han har meget nære relationer til. Rent juridisk er der formentlig ikke noget at komme efter, men politisk åbner han en farlig flanke for beskyldninger om nepotisme. Jeg mener, at han har demonstreret mangel på dømmekraft.

Sådan lyder vurderingen fra Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, efter at det er kommet frem, at Uffe Elbæk flere gange har holdt officielle middage og debatmøder på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), som han tidligere har siddet i bestyrelsen for, og hvor hans partner nu er ansat.

I alt har han brugt 180.000 kroner på fem officielle middage og debatmøder på akademiet, og flere kritikere peger samtidig på, at AFUK for nylig fik penge på finansloven for 2013 – i alt seks millioner kroner til etablering af en uddannelse inden for nycirkus.

- Når man som minister, har siddet i bestyrelsen for foretagendet, og når man i dag har sin partner ansat på stedet, burde det naturligvis få én til at være påpasselig og omhyggelig. I modsat fald kan mistanken om nepotisme meget hurtigt opstå. Af samme grund er det torskedumt af ministeren at lade dyre middage foregå på stedet, siger Thomas Larsen.

- Det betyder naturligvis ikke, at kulturministeren ikke kan promovere et sted, som han selv anser for at være et kulturelt kraftcenter – det skal han selvfølgelig have lov til. Problemet med denne sag er, at han efterlader et indtryk af, at han er villig til at gå meget langt for at gavne sine egne favoritter indenfor kulturverdenen, og det er uhyre uklogt, siger Thomas Larsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.