Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thomas Larsen: Barfoed er fanget i en ond spiral

Hvis den konservative partiformand ikke får vendt skuden og rettet op på meningsmålingerne, så risikerer han, at en lavine af utilfredshed vil tvinge ham fra posten, vurderer Berlingskes politiske kommentator.

De Konservatives leder, Lars Barfoed, er nødt til at tage den kritik, der rejses af ham alvorligt, inden den løber løbsk.

Sådan lyder vurderingen fra Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, efter at Politiken lørdag skriver, at flere i det konservative bagland vil af med Barfoed, fordi partiet klarer sig katastrofalt i meningsmålingerne.

- Lars Barfoed risikerer at blive fanget i en ond spiral, som vil trække ham ned. Det vil sige, at de dårlige meningsmålinger vil sætte gang i debatten om den konservative krise, det vil få folk i baglandet til at ytre deres bekymringer og rette deres kritik mod partiformanden for ikke at være synlig nok, og uroen vil igen resultere i ringe meningsmålinger, og så kører spiralen, som i sidste ende kan vise sig at blive umulig at stoppe for Lars Barfoed, siger Thomas Larsen.

Han beskriver Barfoeds situation som »afgørende«.

- Han må og skal stoppe den interne kritik, og han skal sætte gang i en offensiv for Det Konservative Folkeparti, det vil sige være mere synlig i medierne og være i stand til at føre konservative dagsordener frem. Hvis det ikke sker, er nedtællingen ved at gå i gang, uddyber Thomas Larsen.

Han mener ikke, at den nuværende konservative leders situation kan sammenlignes med den, som forgængeren Lene Espersen gennemgik, da hun prioriterede en familieferie højere end et møde i Arktisk Råd, hvor blandt andre USAs udenrigsminister, Hillary Clinton, deltog. Lene Espersens krise handlede først og fremmest om hendes svigt i forbindelse med mødet, pointerer han.

Hvis Lars Barfoed ender med at måtte gå af, kan det ende med et comeback til Lene Espersen som partiformand, vurderer Thomas Larsen. Men primært fordi De Konservative mangler en oplagt kronprins eller kronprinsesse, uddyber han.

- Det kan vise sig at være Lars Barfoeds livsforsikring på kort sigt. Der er kun ganske, ganske få, der kan tage over i den nuværende situation. Det kunne være Brian Mikkelsen. Det kunne være Lene Espersen, hvis man forstiller sig et overraskende comeback til hende. På sigt kunne det være Rasmus Jarlov, men han har efter min mening meget at bevise, fordi han stadig er et ubeskrevet blad rent landspolitisk. Men jeg tror, at transformationen vil blive svær, fordi der mangler en oplagt kronprins eller kronprinsesse, siger Thomas Larsen.

Han mener ikke, at man kan dømme De Konservative ude, selvom partiet i øjeblikket får en tilslutning på under fire procent i meningsmålingerne.

- Enhver partiformand skal, når han eller hun står op om morgenen, ud og kæmpe for sine vælgere. Er man dygtig til det, kan man vokse meget, meget hurtigt, er man ikke ret dygtig, så kan man også falde meget, meget hurtigt, slutter han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks