Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thomas Larsen: Akutpakke er en triumf for Thorning

Akutpakken er en meget stor triumf for regeringen og gør livet meget lettere for SFs nytiltrådte formand, Annette Vilhelmsen, der ifølge Berlingskes politiske kommentator blev orienteret om aftalen under forhandlingerne på Marienborg.

Det er en meget stor triumf for regeringen, at den har landet en aftale om tusinder af akutjob. Dermed er en af en af regeringens mest presserende udfordringer blevet tacklet effektivt.

Det vurderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

- Det er svært at overvurdere betydningen af den nye aftale, som regeringen netop har fået i hus. Med den aftale er det lykkedes for regeringens top at få lukket den største og mest alvorlige flanke, som den overhovedet har haft, siger han.

Thomas Larsen understreger vigtigheden af aftalen ved at pointere, at man igennem flere måneder har set og hørt et voksende antal kritikere i det socialdemokratiske bagland, SF og i fagbevægelsen med stigende intensitet advare regeringen om, at det vil være en katastrofe for tusinder af ledige, hvis de fra årsskiftet røg ud af dagpengesystemet, uden at en redningsplan var forhandlet på plads.

- Nu er redningsplanen kommet på plads, og det udløser stor jubel internt i regeringspartierne, men i allerhøjeste grad også i partiernes baglande og i fagbevægelsen, siger Thomas Larsen.

Akutpakken betyder samtidig, at regeringen får langt stærkere muligheder for at sætte nye offensive dagsordener for eksempel omkring udviklingen af en ny og bedre folkeskole, vurderer Berlingskes politiske kommentator.

- Hidtil har dagpengestriden spærret totalt for alle regeringens øvrige initiativer, men nu får Thorning og co. en chance for at bringe andre planer og initiativer i spil, så vælgerne lægger mærke til dem, siger han.

Først og fremmest stiller aftalen regeringen stærkt før slutspillet i finanslovforhandlingerne, hvor Helle Thorning-Schmidt og resten af regeringen ifølge Thomas Larsen nu kan vælge både at gå til højre og venstre, hvor pilen tidligere pegede mod en aftale med den borgerlige fløj.

SFs nyslåede formand, Annette Vilhelmsen, har holdt fast i, at der skulle findes en løsning for de dagpengemodtagere, der var på vej ud af systemet, men hun har ifølge Thomas Larsens oplysninger ikke haft nogen indflydelse på aftalen. Hun blev dog informeret om, at der var en aftale på vej, og den har formentlig været særdeles vigtig for regeringssamarbejdet, lyder det fra Thomas Larsen.

- Det er formentlig en af grundene til, at Annette Vilhelmsen havde så nemt ved at sige ja til regeringsgrundlaget, da hun forhandlede med Margrethe Vestager (R) og Helle Thorning-Schmidt (S) på Marienborg, siger han.

Kommentatoren beskriver akutpakken som »dygtigt arbejde« af regeringen, der har formået at løse problemet uden at ændre på selve dagpengereformen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.