Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thomas Banke trækker sit kandidatur til Folketinget

Den tidligere borgmester i Fredericia Thomas Banke stiller alligevel ikke op som kandidat til folketingsvalget, meddeler han på sin Facebook-profil.

Thomas Banke. Arkivfoto: Søren Bidstrup
Thomas Banke. Arkivfoto: Søren Bidstrup

Blot tre dage efter han meddelte sit kandidatur til årets folketingsvalg, trækker den tidligere Fredericia-borgmester Thomas Banke nu samme kandidatur tilbage.

På sin Facebook-profil skriver venstremanden, der tilbage i efteråret 2012 blev hovedperson i en af de mest spektakulære borgmesterafgange, der har været i nyere tid, at han ikke ønsker mere offentlig fokus omkring sin person.

»Sagen er den, at min tætteste familie samt mine nærmeste, siden jeg meddelte mit kandidatur, er blevet direkte indblandet i mit politiske engagement på en yderst ubehagelig måde – det er simpelthen kommet for tæt på og gået langt ud over vores personlige grænser,« skriver den tidligere Fredericia-borgmester og fortsætter:

»Det er absolut ikke rimeligt, og det kan jeg ikke byde dem. Hensynet til min familie og mine nærmeste vægter naturligvis højest – de skal ikke udsættes for det pres, jeg selv har lagt under siden fredag. Derfor denne beslutning,« skriver han, inden han ønsker de andre kandidater held og lykke.

Det vakte opsigt, da Thomas Banke i fredags meddelte, at han ville stille op til Folketinget, knap to år efter, at han blev tvunget til at gå af som borgmester i Frederia efter beskyldninger om rod i borgmesterbilagene og et misbrug af morfin.

Lørdag bekræftede Venstre i Fredericia, at han var en af tre kandidater, der havde tilbudt sin kandidatur som folketingskandidat for kredsen.

Lidt kryptisk insinuerer den tidligere Venstre-borgmester videre, at der er mulighed for, at han vil fortælle mere senere.

»Men jeg ønsker ikke mere offentligt fokus af hensyn til min familie i den tid, det måtte tage, før jeg er klar til at fortælle, hvad der eventuelt, fortælles skal.

I sin opdatering skriver Thomas Banke videre, at »jeg har min familie for kær til at drage dem direkte ind i den mere »mørke« side af det at være i en offentlig person, og det er, hvad vi har oplevet,« og beder samtidig om ro omkring hans person det næste stykke tid.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.