Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thomas Banke: »Jeg fortjener et ordentligt rap over nallerne«

Den omstridte Venstre-borgmester vender tilbage til borgmesterposten i Fredericia efter sygeorlov. Tirsdag aften siger han, at han ville give sig selv et mistillidsvotum i sagen om misbrug af kommunens kontokort og rod i bilag.

Fredericias borgmester Thomas Banke (V).
Fredericias borgmester Thomas Banke (V).

Thomas Banke (V) vender nu tilbage til sit job som borgmester i Fredericia, oplyser Venstre-manden til TV Syd, hvor han tirsdag aften var i nyhedsstudiet for at forklare sig i sagen om misbrug af kommunens kontokort og rod i bilag.

Sagen har ført til, at fire af seks byrådsmedlemmer i Venstre har stemt et mistillidsvotum igennem mod ham - et mistillidsvotum, de mandag aften ved et møde med Thomas Banke holdt fast i.

- Jeg skal nu bevise, at det mistillidsvotum ikke skal hæftes på mig fremover. Det var berettiget, og jeg fortjener et ordentligt rap over nallerne. Jeg ville give mig selv et mistillidsvotum i denne sag. Men jeg har lært af den, og min opgave er nu at bevise, at jeg kan gøre det til skamme, siger Thomas Banke, der har været på sygeorlov fra byrådet siden 14. december, til TV Syd.

Mandag fik Thomas Banke uventet støtte fra fem borgerlige byrådsmedlemmer, der ellers stemte for mistillidserklæringen mod borgmesteren i december.

- Jeg har tillid til, at Thomas Banke godt kan stå i spidsen for en borgerlig politik i fremtiden, sagde byrådsmedlem Susanne Eilersen (DF) til Lokalavisen Fredericia.

Også bestyrelsen for Venstres vælgerforening i Fredericia bakker op om borgmesteren.

TV 2 afslørede i weekenden, at Thomas Banke ved to lejligheder i 2010 brugte sin egen bil til møder med partifællen Lars Krarup, hvorefter han fik udbetalt kørselspenge. Herning Kommune og Lars Krarup har siden fortalt, at disse møder aldrig har fundet.

Fredericia-borgmesteren »vil ikke forsvare disse fejl«, skrev han tidligere tirsdag på sin Facebook-side.

- Det er ikke i orden, at der ikke er styr på kørselsregnskab samt Eurocard­brug. Det skal jeg være den første til at beklage. Men jeg kan forsikre for - trods det forhold at enkelte medier sikkert vil udstille det anderledes - at jeg aldrig kunne drømme om at snyde med skatteborgernes penge i form af køreture à ca. 25 km tur / retur til Kolding. Eller til Herning. Eller hvor det nu måtte være. Jeg har ikke været tilpas opmærksom på de konkrete administrative forhold og jeg kan kun gentage min dybe beklagelse. Det er noget sjusk, men ikke fusk!

Thomas Banke understreger over for TV Syd, at der er ryddet op i de omtalte bilag, og at alle penge er betalt tilbage.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.