Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tesfaye: Venstrefløjen svigter arbejderne

Venstrefløjen vakler i store værdispørgsmål og er i færd med at forære magten tilbage til de borgerlige, skriver tidligere næstformand i SF, Mattias Tesfaye, i et debatindlæg.

Tidligere næstformand for SF, Matthias Tesfaye.
Tidligere næstformand for SF, Matthias Tesfaye.

Venstrefløjen tager ikke lønarbejdernes bekymringer alvorligt og har ingen fornemmelse for den arbejdende middelklasses følelser.

Det skriver SFs tidligere næstformand Mattias Tesfaye i et debatindlæg i Politiken, hvor han argumenterer for, at venstrefløjen er godt i gang med at forære magten tilbage til de borgerlige.

- Igen efterlader venstrefløjen det folkelige Danmark med en følelse af elitær arrogance og foragt for følelser i den store arbejdende middelklasse. Og igen står vi over for at skulle udvikle en ny solidarisk politik mellem to ubrugelige yderpositioner, skriver den mureruddannede politiker i indlægget.

Tesfaye mener, at tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksens (V) idé om tyske lønninger og svenske skatter i Danmark bliver mødt af en venstrefløj, der koncentrerer sig om modtagere af overførselsindkomster og helt glemmer arbejderen.

På spørgsmålet om, hvorvidt Tesfaye er ved at melde sig ind hos Socialdemokraterne, fordi han roser flere af partiets ministre, lyder svaret blot:

- Jeg taler altid pænt om ministre både fra mit eget parti og andre partier. Denne her regering skal genvælges, og jeg mener faktisk, at regeringen er bedre end sit rygte.

Tesfaye forlod sin næstformandspost i partiet 5. december som følge af overensstemmelser om den politiske linje i SF under den nye formand Annette Vilhelmsen. Under det interne formandsvalg i partiet støttede han sundhedsminister Astrid Krag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.