Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tesfaye afviser ikke S-medlemskab

Tidligere SF-næstformand Mattias Tesfaye overvejer sin politiske fremtid og er åben over for et skift til Socialdemokratiet.

SFs tidligere næstformand Mattias Tesfaye er uafklaret med sin politiske fremtid.
SFs tidligere næstformand Mattias Tesfaye er uafklaret med sin politiske fremtid.

Et skift fra SF til Socialdemokratiet står muligvis på tidligere næstformand i SF Mattias Tesfayes politiske agenda for det nye år.

En af hans nære allierede under Villy Søvndals ledelse af partiet, Kasper Bjering Søby, fortalte onsdag, at han har meldt sig ind i Socialdemokratiet, og over for Politiken lægger Tesfaye ikke skjul på, at ekspartifællens beslutning har påvirket ham meget.

- Jeg har kendt Kasper siden 1997, og derfor betyder det selvfølgelig også noget for mig, at han har meldt sig ind i Socialdemokratiet, og jeg har haft mange lange diskussioner med ham. Det kommer jeg også til at have i fremtiden. Men jeg har ingen kommentarer til, hvad jeg selv har tænkt mig at gøre, siger han til avisen.

På spørgsmålet om, hvorvidt et S-medlemskab langt fra er noget, han afviser, melder Tesfaye om »ingen kommentarer« og understreger samtidig, at hans politiske fremtid stadig er uvis.

- Jamen, jeg er uafklaret med, hvad jeg skal med politik. Og om jeg overhovedet skal noget med politik. Indtil jeg er afklaret, træffer jeg ingen beslutninger, siger han til Politiken.

Mattias Tesfaye blev valgt som næstformand i SF på landsmødet i april sidste år efter en langvarig debat, og han meddelte for omkring en måned siden, at han trak sig fra posten. Årsagen var, at han ikke var enig med den partilinje, den nye SF-formand, Annette Vilhelmsen, står for.

Kasper Bjering Søby arbejdede tæt sammen med Tesfaye under sin tid i SF og var med til at udforme det udkast til et nyt principprogram, som tidligere formand Villy Søvndal og tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen kæmpede hårdt for at få vedtaget under landsmødet i april. Han betegnes dermed som en af Søvndals tro væbnere.

I december meldte Bjering sig ud af SF og forlod sin plads i partiets landsledelse ligeledes på grund af uenighed med den nye SF-ledelses politiske linje.

Der florerer nu mange spekulationer om, hvorvidt Thor Möger Pedersen også er på vej ud af partiet. Han har tidligere afvist at søge nye veje, og han vil over for Berlingske Nyhedsbureau ikke kommentere Tesfayes overvejelser.

- Jeg har ikke udtalt mig, siden jeg stoppede som minister - hverken om SF-forhold eller regeringen. Derfor har jeg heller ingen kommentarer til din sag, skriver eksministeren i en SMS til Berlingske Nyhedsbureau.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.