Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Terrorangreb udløser indberetninger om radikalisering

Over halvdelen af de tilfælde af radikalisering blandt indsatte, som fængselsvæsenet de seneste to år har indberettet til PET, er sket efter terrorangrebet i København.

De seneste to år har Kriminalforsorgen indberettet 66 tilfælde af tegn på radikalisering blandt indsatte i landets fængsler til Politiets Efterretningstjeneste (PET).

36 af disse er sket efter terrorangrebet i København i februar, hvor to civile blev dræbt og seks betjente såret.

Det oplyser justitsminister Mette Frederiksen (S) i et svar til Folketingets Retsudvalg, efter Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF), har bedt ministeren om at redegøre for udviklingen i antallet af radikaliserede i de danske fængsler de seneste to år.

Ifølge formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, er der dog ikke noget unormalt i, at antallet af indberetninger stiger massivt efter et terrorangreb.

»Det ville være mærkeligt, hvis et terrorangreb i København ikke førte til, at fængselsbetjentene hellere indberetter én gang for meget end én gang for lidt. Så det er det også et udtryk for,« siger han til TV 2 News.

Justitsministeren er torsdag eftermiddag kaldt i et lukket samråd i Folketingets Retsudvalg. Her skal hun redegøre for radikalisering i landets fængsler.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.