Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tæt kontakt til PET skal stoppe penge til syrienkrigere

Kommunerne svigtede, da 36 personer modtog penge fra statskassen, siger beskæftigelsesministeren.

Et tættere samarbejde mellem Beskæftigelsesministeriet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) skal sørge for, at der ikke i fremtiden udbetales offentlig støtte til danske syrienkrigere.

Det siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), efter at det er kommet frem, at 36 danske syrienkrigere i perioden 2012-2014 har været udrejst af Danmark, men alligevel modtaget penge fra statskassen.

Mandag sender han et brev ud til kommunerne og a-kasserne, hvori han indskærper, at der skal strammes op, så det ikke gentager sig.

- Jeg indskærper, at de skal være meget opmærksomme på, at det, vi nu har set, skal stoppe.

- Der har været tilfælde af udbetaling af offentlige ydelser til personer, som i flere måneder har været udrejst af Danmark, siger Troels Lund Poulsen.

For at hjælpe kommunerne har han nu bedt Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som hører til under Beskæftigelsesministeriet, om at have en tættere kontakt med PET.

Ministeriet skal fremover få hurtigere indberetninger fra PET, hvis PET får oplysninger om, at personer forlader Danmark med henblik på at rejse til for eksempel Syrien for at være i krig mod potentielle danske styrker.

- Der skal nu være en månedlig afrapportering fra PET, så der ikke udbetales ydelser til folk, som ikke står til rådighed for det danske samfund, siger Troels Lund Poulsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.