Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tænketank: Religiøses indrejseforbud er et skråplan

Det virker vilkårligt, at for eksempel en pastor fra USA er på liste over uvelkomne i Danmark, mener Justitia.

Jacob Mchangama, Justitia.
Jacob Mchangama, Justitia.

Hvis seks navngivne religiøse forkyndere i løbet af de næste to år lægger vejen forbi Danmark, skal de afvises ved grænsen.

De er udelukket fra at rejse ind i Danmark af hensyn til den offentlige orden, lyder det fra udlændingestyrelsen. Men listen virker vilkårlig, mener Jacob Mchangama, der er direktør i tænketanken Justitia.

- Jeg er med på, at der kan være god grund til ikke at give en række af de her personer opholdstilladelse. Men at sige, at folk, der har holdninger, som vi ikke bryder os om, ikke kan rejse ind i landet, er et skråplan, siger han.

Det er religiøse forkyndere fra lande som Saudi-Arabien, USA, Syrien og Canada, der er blevet nægtet adgang til Danmark.

De seks personer er nævnt med navns nævnelse på nyidanmark.dk. Her kan man også se billeder af dem. En af dem er amerikaneren Terry Dale Jones, og det undrer Mchangama.

- Nu er der kun seks personer på listen, men en af dem er Terry Jones, en amerikansk pastor der har afbrændt koranen.

- Det viser, at man kan komme på, hvis man har gjort noget, der ville være et brud på blasfemi-paragraffen, hvis det var gjort i Danmark. Det synes jeg, er rimeligt vidtgående og vidner om, at det kan udvikle sig i en ret vilkårlig retning.

Indrejseforbuddet har en varighed af to år. Udlændingestyrelsen vil op til udløbet vurdere, om indrejseforbuddet skal forlænges eller ej.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.