Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syvende uge med under 100 asylansøgere

For syvende uge i træk er der registreret under 100 asylansøgere, nemlig 87, viser ny opgørelse.

København. Politiet har den seneste uge registreret 87 asylansøgere. Dermed fortsætter det ugentlige antal asylansøgere med at ligge under 100.

Siden den midlertidige kontrol ved den dansk-tyske grænse trådte i kraft 4. januar, har Udlændinge- og Integrations- og Boligministeriet dagligt offentliggjort en opgørelse over asylansøgninger.

Opgørelsen er baseret på registreringer i politiets system, Polsas. Tallene er foreløbige og forbundet med usikkerhed, da der løbende sker efterregistreringer.

I den første uge med grænsekontrol blev der registreret 641 asylansøgere. Tallet er faldet støt uge for uge siden. Således er der de seneste seks uger blevet registreret under 100 asylansøgere ugentligt.

I maj søgte cirka 350 personer asyl i Danmark. Det er det laveste antal i en enkelt måned siden februar 2012. Under Folketingets afslutningsdebat 1. juni satte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ord på flygtningesituationen.

De lavere asyltal betyder i statsministerens optik ikke, at Danmark kan læne sig tilbage, pointerede han afslutningsdebatten:

- Min holdning er klar: Vi skal holde antallet af asylansøgere på et fornuftigt niveau. Det betyder, at vi skal betydeligt længere ned end de 21.000, vi fik sidste år.

- Regeringen er klar til at handle for at sikre, at der ikke rokkes ved det.

De 28 EU-lande gav på et møde 12. maj grønt lys til, at Danmark og fire andre Schengen-lande kan forlænge deres grænsekontrol i seks måneder. Det gjorde den danske regering 1. juni, så grænsekontrollen varer helt frem til 12. november.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.