Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svindel med kød og fisk for millioner: Kendt restauratør sigtet for bedrageri

En kendt københavnsk restauratør, der har været involveret i en række cafeer, har ifølge Københavns politi begået groft bedrageri mod en række leverandører af kød, fisk og grønt.

Klokken 9:55 onsdag formiddag blev en kendt restauratør fra det københavnske caféliv arresteret.

Restauratøren har ifølge politiet bedraget en række leverandører, som har leveret fødevarer til hans restauranter for mere end fem millioner kroner.

Torsdag formiddag klokken 9:30 blev restauratøren fremstillet i grundlovsforhør ved dommervagten i København. Det skete bag lukkede døre med henvisning til, at en medsammensvoren fortsat er eftersøgt.

Der blev desuden nedlagt navneforbud i sagen, og Berlingske kan derfor ikke oplyse restauratørens identitet, eller navnet på de cafeer, han har været involveret i.

Politiet siger til Berlingske, at de har anholdt manden onsdag formiddag, som i dag fremstilles i grundlovsforhør ved dommervagten i København.

»Det er korrekt, at der er tale om bedrageri, men da grundlovsforhøret holdes for lukkede døre, kan vi ikke udtale os nærmere om sagen,« siger politiinspektør ved Københavns Politi, Torben Svarrer.

5.091.285,25 kroner

Sigtelsen mod restauratøren går på 14 anklagepunkter for groft bedrageri og forsøg på bedrageri for i alt 5.091.285,25 kroner mod en række københavnske leverandører af kød, fisk, frugt og grønt. Varerne blev ifølge politiet leveret til hans daværende cafeer i Københavnsområdet i perioden 1. maj 2015 til 30. april 2016.

De 14 anklagepunkter vedrører alle overtrædelse af straffelovens § 279 og § 286 stk. 2, der omhandler bedrageri af særlig grov karakter, som ifølge politiet skyldes omfanget af bedrageriet. Strafferammen for bedrageri af særlig grov karakter er op til otte års fængsel.

Restauratøren og hans medsammensvorne har ifølge politiet bestilt og fået leveret fødevarerne, selv om de to ikke havde til hensigt eller var i stand til at betale for varerne, fremgår det af anklageskriftet.

Forsvarsadvokaten for den sigtede restauratør afviser at kommentere sagen med henvisning til navneforbuddet i sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.