Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sverigedemokraterna vil kopiere Støjbergs flygtningeannoncer

En annoncekampagne rettet direkte mod flygtninge skal bremse tilstrømningen til Sverige. Sverigedemokraterna vil efter dansk forbillede indrykke annoncer i udenlandske aviser.

Sverigedemokraterna vil købe annoncer som Inger Støjbergs.
Sverigedemokraterna vil købe annoncer som Inger Støjbergs.

SVERIGE: For egne penge vil det svenske parti Sverigedemokraterna indlede en annoncekampagne i udenlandske medier rettet direkte mod flygtninge, som befinder sig i lande som Tyrkiet, Jordan og Libanon. Det skriver svenske SVT.

Målet er at bremse tilstrømningen til Sverige, og idéen er hentet fra den danske regering, der som bekendt har indrykket annoncer i fire libanesiske aviser, hvori de danske regler for asyl og familiesammenføring klarlægges.

»Vi står over for den største katastrofe, det svenske samfund har oplevet i moderne tid,« siger partileder Jimmie Åkesson ifølge SVT på et pressemøde torsdag.

Flygtningestrømmen mod Sverige er markant, og i sidste uge fik den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket, til opgave at opføre teltlejre til de mange flygtninge, hvis det bliver nødvendigt. Sverige forbereder sig på en krisesituation, udtalte statsminister Stefan Löfven ifølge nyhedsbureauet TT fredag, efter der på en uge var kommet lige knap 9.000 flygtninge til landet.

Den situation skal flygtningene orienteres om, før de drager mod Sverige, lyder pointen fra Sverigedemokraterna.

»Det handler om signalpolitik. De, der tænker på at tage til Sverige, skal få et billede af telte, sne og kulde, og at der ikke er nogen hjælp at få, for Sverige kan ikke klare det længere,« siger Sverigedemokraternas flygtningeordfører, Paula Bieler, ifølge SVT.

Partiet arbejder også på at få gennemtrumfet en folkeafstemning om indvandringen. Partiet vil bruge alle kræfter til at skabe et folkeligt pres på regeringen og de øvrige partier i Riksdagen, så de lægger kursen om.

Men der ser ud til at være lang vej igen. Fredag samles alle øvrige partier uden om Sverigedemokraterna i Riksdagen for at diskutere den svenske flygtningepolitik.

De danske flygtningeannoncer er blevet en sag for Folketingets Ombudsmand, der undersøger, om der er hold i kritikken af, at annoncerne er vildledende.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.