Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sverige og Norge har for længst reageret på udlændingedom

I weekenden blev udvisning af syge asylansøgere sat på pause i Danmark på grund af dom fra 2016.

I weekenden blev udvisning af syge asylansøgere sat på pause i Danmark på grund af dom fra 2016.
I weekenden blev udvisning af syge asylansøgere sat på pause i Danmark på grund af dom fra 2016.

Både Sverige og Norge har været meget hurtigere end Danmark til at reagere på en vigtig dom fra Menneskerettighedsdomstolen om alvorligt syge udlændinge, der søger om humanitær opholdstilladelse.

Det tog Norge 51 dage fra dommen kom i december 2016, til at myndighederne havde et notat klar om betydningen for den norske praksis i Norge, skriver Altinget.

I Sverige offentliggjorde Migrationsverket på sin hjemmeside en ændring af retstilstanden for de alvorligt syge efter tre måneder, skriver Information.

I Danmark har det taget udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mere end et år at reagere på dommen.

I weekenden oplyste Udlændinge- og integrationsministeriet, at udvisningen af afviste asylansøgere med alvorlige sygdomme sættes på pause i fire uger. Det skete på baggrund af den omstridte dom fra 2016.

I dommen fik en georgisk mand medhold i, at Belgien ikke kunne udvise ham, fordi han var alvorligt syg uden at være døende.

Dommen siger, at det ikke længere er nok, at der er en generel adgang til nødvendig lægebehandling for den alvorligt syge i landet, personen udvises til.

Adgangen til den nødvendige medicin og behandling skal være reel. I vurderingen heraf skal blandt andet prisen, afstanden til at kunne få medicinen og det sociale og familiære netværk indgå, skriver Information.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.