Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svensk minister kritiserer Støjbergs avisannoncer

Den svenske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson, var ganske kritisk over for Inger Støjbergs afskrækningskampagne i udenlandske aviser ved ankomsten til mandagens vigtige EU-møde.

BRUXELLES: Mens udlændingeminister Inger Støjberg (V) fastholder, at Danmark gør meget for flygtninge, så tøver Sveriges justits- og migrationsminister, Morgan Johansson, ikke med at kritisere de signaler, som Danmark sender.

På vej ind til et møde med Inger Støjberg under fire øjne - før eftermiddagens vigtige krisemøde i EU om flygtningesituationen - sagde Johansson, at alle - og dermed også Danmark - må tage flere flygtninge.

»Danmark har været i en svær situation, præcis som vi. Det er en exceptionel situation, hvor man må bruge exceptionelle tiltag. Men det, der har været kritisk ved Danmark, er, at man har sendt et signal om, at man ikke vil tage nogle flygtninge med annoncer i udenlandske medier. Et Europa, der tager ansvar, indebærer, at vi alle lande er parate til at tage flere flygtninge,« sagde Morgan Johansson i en sjælden direkte svensk kritik af Danmark.

Inger Støjberg ville forud for mødet med Johansson ikke oplyse, hvad hun havde tænkt sig at sige til sin svenske kollega, men understregede, at de »skulle kigge fremad« og gentog ellers, at Danmark ikke har noget at skamme sig over.

Ved ankomsten til mødet var såvel Morgan Johansson som Inger Støjberg og mange andre af ministrene ganske tilbageholdende med optimismen omkring dagens vigtige EU-krisemøde.

Johansson sagde, at landene stadig er langt fra hinanden, men at han som minimum håbede på, at man kunne enes om, at der skal fordeles yderligere 120.000 flygtninge udover de 40.000, som man allerede er enige om at finde en frivillig fordeling af.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.