Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svage ældre får mere tid med hjemmehjælperen

En ny klippekortsordning giver de svageste ældre en ekstra halv times hjemmehjælp om ugen. Forventningen er, at de ugentlige klip kan hjælpe de ældre til en hverdag med mindre ensomhed, fortæller socialminister Manu Sareen.

En tur i strikkeklubben, et slag kort eller ekstra rengøring af badeværelset. En ny klippekortsordning giver de svageste ældre en ekstra halv times hjemmehjælp om ugen, som de kan bruge efter eget ønske.

Ordningen bliver indført med penge fra sidste års ældremilliard, og forventningen er, at den kan hjælpe de svageste og mest isolerede ældre til en hverdag med mindre ensomhed og mere livskvalitet. Det fortæller socialminister Manu Sareen (R):

»Bare fordi man bliver gammel, skal livet ikke gå i stå. Alligevel har rigtig mange svage ældre lange og ensomme dage foran TVet. Derfor håber jeg, at den nye ordning kan få den ældre op af lænestolen og give indhold til den tomme kalender,« udtaler socialministeren i en pressemeddelelse.

Klippekortet kan bruges til både praktiske og sociale formål. De ældre kan også vælge at samle klip sammen, hvis de for eksempel gerne vil have en times ekstra rengøring hver 14. dag eller på et længere museumsbesøg.

Ordningen er finansieret af sidste års ældremilliard og forventes at komme mellem 13.000 og 15.000 af landets svageste ældre til gode.

Pengene udmøntes som en pulje på 75 millioner kroner i år og 150 millioner kroner om året fremover. Fra 2017 indgår aftalen i kommunernes bloktilskud.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.