Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sundhedsminister fejer sprogkrav til udenlandske læger bort

S foreslår skærpede sprogkrav til udenlandske læger, da nogle ældre har svært ved at forstå dem.

Arkivfoto: Løsningen er ikke ens sprogkrav for alle, hvis nogle ældre oplever sprogproblemer, når de behandles af udenlandske læger. Det siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i en skriftlig kommentar.
Arkivfoto: Løsningen er ikke ens sprogkrav for alle, hvis nogle ældre oplever sprogproblemer, når de behandles af udenlandske læger. Det siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i en skriftlig kommentar.

Løsningen er ikke ens sprogkrav for alle, hvis nogle ældre oplever sprogproblemer, når de behandles af udenlandske læger.

Det siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i en skriftlig kommentar.

»Læger, der arbejder på sygehuse i Danmark, skal tale et forståeligt dansk. Det er ikke rimeligt, at ældre patienter - eller patienter i det hele taget - ikke kan forstå, hvad lægerne siger,« siger ministeren.

Men nogle læger har meget lidt eller slet ingen patientkontakt, og derfor mener hun ikke, at løsningen er ens sprogkrav for alle.

Mange ældre patienter og pårørende til patienter har det seneste år været i kontakt med en udenlandsk læge eller andet sundhedsfagligt personale på et dansk hospital.

De har følt, at sundhedspersonen ikke forstod dem, eller at de ikke selv forstod ham eller hende. Det skriver Kristeligt Dagblad onsdag.

Socialdemokratiet har foreslået at skærpe sprogkravene til hospitalspersonalet. Men det kalder ministeren rigidt.

»Vi risikerer, at regionerne slet ikke kan ansætte de læger, der er brug for. Og slet ikke i de dele af landet, hvor danske læger i alt for lille omfang bosætter sig og tager et job,« siger hun.

Hun kommer ikke ind på, hvad en mulig løsning kunne være, men understreger, at ansvaret er de fem regioners, da de driver hospitalerne.

»Jeg har en tæt dialog med regionerne om, hvordan de sikrer, at lægerne taler forståeligt dansk. Det er entydigt regionernes ansvar som arbejdsgiver.«

»Jeg afventer lige nu regionernes bud på, hvor de vil løse problemerne, og hvordan vi kan hjælpe,« siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.