Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Styrelse: Politikeres gratis lån af lokaler var ulovlig

Det var ulovligt, da politikerne på Københavns Rådhus gav sig selv lov til gratis at låne rådhusets lokaler.

Politikerne på Københavns Rådhus må ikke låne rådhusets lokaler ud til sig selv gratis.

Sådan lyder det i en afgørelse fra Ankestyrelsen, skriver BT.

»Vederlagsfri anvendelse af lokaler på Københavns Rådhus til private formål udgør en økonomisk fordel for medlemmerne af Borgerrepræsentationen.«

»Det er derfor ikke i overensstemmelse med lovgivningen, at Københavns Kommune vederlagsfrit har udlånt Rådhushallen og Festsalen,« skriver Ankestyrelsen i en udtalelse ifølge BT.

Politikerne på rådhuset godkendte med overborgmester Frank Jensen (S) i spidsen i 2012 muligheden for, at de selv kunne låne rådhuset til egne bryllupper helt gratis.

Hvis alle andre danskere ville gøre det samme, ville det koste 65.000 kroner.

Beslutningen blev dengang truffet i gruppeformandskredsen, men den blev aldrig ført til referat, hvilket førte til, at kommunen kaldte det for en »administrativ praksis«.

I september 2017 brød sagen ud om den tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslevs (R) gratis lån af rådhuset til sit bryllup.

I samme ombæring gik Ankestyrelsen ind i sagen og bad om en redegørelse fra kommunen. Det er på baggrund af kommunens redegørelse, at styrelsen nu konkluderer, at den administrative praksis var i strid med såvel Kommunestyrelsesloven og kommunalfuldmagtsreglerne.

Kort før Allerslev gik af som borgmester, valgte hun at betale de 65.000 kroner, som det normalt ville koste at låne lokalet.

Nuværende beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) og den radikale Henrik Nord har efterfølgende ligeledes betalt for leje af rådhuset.

Overborgmester Frank Jensen (S) har ingen kommentarer til den seneste udvikling i sagen.

»Det er en gammel sag. Den har jeg lagt bag mig,« siger han til BT.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.