Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Styrelse oplyste mangelfuldt om hjerneskadet psykiater

Sundhedsstyrelsen manglede fasthed over for en hjerneskadet psykiater, konkluderer Kammeradvokaten.

Der var "væsentlige mangler" i en redegørelse fra Sundhedsstyrelsen fra februar 2015 om en hjerneskadet vestjysk psykiater, der praktiserede i årevis trods sin hjerneskade.

Det konkluderer Kammeradvokaten i en undersøgelse af sagen, oplyser Sundhedsministeriet.

Det var DR, der i 2015 stod bag afsløringerne af psykiateren, der siden er blevet politianmeldt efter en stribe dødsfald blandt patienterne.

Indtil videre er der rejst tiltale i en sag, hvor psykiateren anklages for at have efterladt en tidligere patient i hjælpeløs tilstand på sin gård ved Rakkeby på Mors.

Afsløringerne har blandt andet ført til, at Sundhedsstyrelsens direktør mistede sit job.

Intet tyder dog på, at styrelsen bevidst har forsøgt at skjule oplysninger. Men den har ikke udvist "den fornødne fasthed", fremgår det af Kammeradvokatens granskning af sagen.

- Sundhedsstyrelsens redegørelse manglede væsentlige oplysninger om styrelsens kendskab til psykiaterens behandling af børn og omfanget heraf, skriver Kammeradvokaten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.