Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Styrelse: Mindre ventetid for familiesammenføring efter sommer

Ansøgninger om familiesammenføring er steget markant de seneste år. Ministeren vil nedbringe ventetiden.

Udlændinge og integrationsminister Inger Støjberg (V) mener Udlændingestyrelsen har håndteret sagsbehandlingen af familiesammenføringer bedst muligt. Scanpix/Linda Kastrup.
Udlændinge og integrationsminister Inger Støjberg (V) mener Udlændingestyrelsen har håndteret sagsbehandlingen af familiesammenføringer bedst muligt. Scanpix/Linda Kastrup.

Siden 2014 har behandlingstiden for familiesammenføring været en stejl opadgående kurve. Men i år bliver der gjort noget ved det.

Det tror man på i Udlændingestyrelsen, selv om de foreløbige tal fra 2017 viser gennemsnitlige sagsbehandlingstider på 437 dage - 95 dage mere i gennemsnit end sidste år.

- Vi kan godt forvente, at målet for sagsbehandlingstiden vil være højere lidt endnu, men så regner vi bestemt også med, at det vil begynde at falde ret markant, når vi kommer over på den anden side af sommerferien, siger kontorchef i Udlændingestyrelsen Lone Zeuner.

Sagsbehandlingstiderne på ansøgninger om familiesammenføring er de seneste år steget så markant, at den gennemsnitlige sagsbehandling i dag strækker sig over 14 måneder.

Det skyldes det store boom af flygtninge fra 2014 samt mere komplicerede sager, forklarer styrelsen.

Flere medier har beskrevet langtrukne sagsforløb, der har betydet, at personer, der har fået asyl i Danmark, venter år på at se deres familie.

Adspurgt, om man ikke burde have gjort noget anderledes, så behandlingstiderne ikke fløj i vejret, svarer Lone Zeuner:

- Det mener jeg simpelthen ikke, at der er. Vi er meget opmærksomme på hele tiden af kvalitetssikre vores processor.

Også udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mener, at styrelsen har gjort det bedst muligt.

- Vi har gjort alt, hvad vi overhovedet kunne. Som det ser ud nu, bliver der afgjort flere sager, end der kommer ind.

- Vi arbejder os godt ned i bunkerne. I 2014 blev der afgjort cirka 7000 familiesammenføringssager, og i 2015 var det omkring 15.000. Man må sige, at der bliver arbejdet hårdt på området, siger ministeren.

Samtidig fremhæver ministeren organisatoriske forandringer, der har forbedret sagsbehandlingen.

- Deres sager skal selvfølgelig afgøres så hurtigt som muligt. Derfor flyttede vi sagsbehandlere fra familiesammenføringsområdet over til asylområdet, siger Inger Støjberg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.