Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Styrelse: Kommunerne skal modtage 3000 flygtninge i 2018

Kommunerne skal næste år modtage 1000 færre flygtninge end i år, viser Udlændingestyrelsens nye landetal.

Landets 98 kommuner skal næste år tilsammen modtage 3000 flygtninge. Det svarer til lidt over 30 flygtninge per kommune. Det oplyser Udlændingestyrelsen.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) glæder sig over, at asyltilstrømningen har aftaget.

Men hun understreger i en pressemeddelelse, at der stadig er "stort pres på EU's ydre grænser", og at situationen derfor kan ændre sig hurtigt.

- Men når det er sagt, så håber jeg naturligvis, at det lave skøn holder, for jo færre flygtninge, der skal integreres i hver kommune, jo bedre er chancerne forhåbentlig for, at det kan lykkes, siger Inger Støjberg.

- Vi har skabt en række mulige veje ind på arbejdsmarkedet, og der er brug for at få mange flere flygtninge i job. Men skal det lykkes, er det klart, at antallet skal være overskueligt for både kommunerne og virksomhederne.

Udlændingestyrelsen skal hvert år senest 1. maj offentliggøre skønnet over det antal flygtninge, der skal boligplaceres i kommunerne det pågældende år.

Landstallet for 2017 blev tidligere i april nedjusteret i forbindelse med det nye, lavere asylskøn. Kommunerne ventes i år at modtage i alt 4000 flygtninge.

København, Aalborg og Aarhus vil næste år modtage flest nye flygtninge på baggrund af deres størrelse, skriver Udlændingestyrelsen.

De øvrige kommuner vil hver skulle modtage under 100 flygtninge. 16 kommuner ventes at blive såkaldte 0-kommuner, hvilket betyder, at de slet ikke skal modtage nogen flygtninge.

0-kommunerne har enten i forvejen en stor andel af udlændinge - eller også har de modtaget et relativt stort antal familiesammenførte til flygtninge sidste år.

Det er meget forskelligt fra kommune til kommune, hvor godt det går med integrationen, betoner Inger Støjberg:

- De kommuner, som i forvejen har mange at integrere, skal naturligvis belastes mindst muligt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.