Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Strid i Dansk Folkeparti om tyrkisk folkedrab

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, afviser partifællen Morten Messerschmidts forslag om, at Folketinget skal stemple Tyrkiet for folkedrab.

Søren Espersen og Morten Messerschmidt, henholdsvis udenrigsordfører og EU-parlamentsmedlem, er uenige om hvorvidt, Tyrkerne skal stemples for folkedrab mod Armenierne.
Søren Espersen og Morten Messerschmidt, henholdsvis udenrigsordfører og EU-parlamentsmedlem, er uenige om hvorvidt, Tyrkerne skal stemples for folkedrab mod Armenierne.

Dansk Folkeparti vil ikke tage initiativ til en afstemning i Folketinget om tyrkernes massakre på armenierne tilbage i 1915.

Det fastslår partiets udenrigsordfører, Søren Espersen, der dermed sætter Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt på plads.

Messerschmidt mener, at Folketinget bør gøre som den svenske Rigsdag, der torsdag stemplede massakren som et folkedrab. Men det er en dårlig ide, mener Søren Espersen.

- Skal Folketinget så også stemme om, hvorvidt der er klimaforandringer, spørger Søren Espersen.

- Det er mærkeligt og betænkeligt, hvis parlamenter rundt omkring i verden skal stemme om, hvad der er historie. Og Dansk Folkeparti vil ikke tage det op i Folketinget, siger Søren Espersen.

Det officielle Tyrkiet anerkender ikke, at massakren på op mod 1,5 millioner armeniere var et folkedrab, og den tyrkiske regering reagerer meget skarpt, når påstanden fremføres. For nylig trak Tyrkiet sin ambassadør hjem fra USA efter en omstridt afstemning i USA om sagen, og den tyrkiske ambassadør i Sverige er nu også rejst hjem.

Men Søren Espersen afviser, at det er frygt for Tyrkiets reaktioner, der får ham til at afstå fra en dansk stillingtagen til de blodige begivenheder i det ottomanske rige for næsten 100 år siden.

- Jeg har læst meget om massakren, og jeg er personlig ikke i tvivl om, at det var et folkedrab. Ligesom jeg heller ikke er i tvivl om Holocaust. Men det er altså ikke noget, som politikere skal stemme om, fastslår Søren Espersen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.