Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stramning har kun fået få unge væk fra kontanthjælp

Beskæftigelsesministeriets nye tal viser en lille stigning i antallet af unge under 30 år, der har skiftet kontanthjælpen ud med enten uddannelse eller beskæftigelse siden januar.

Effekten af den nye kontanthjælpsreform er begrænset, viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet. Det skriver dr.dk.

Andelen af unge under 30 år på kontanthjælp, der har fået et job i årets første kvartal, er steget fra 8,12 procent til 8,98 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Det er en stigning på 0,86 procentpoint.

Stigningen er større hos unge kontanthjælpsmodtagere, der har skiftet kontanthjælpen ud med en uddannelse. 15,46 procent er begyndt at studere i årets første kvartal, hvilket er 2,77 procentpoint mere end sidste år.

Med kontanthjælpsreformen, der trådte i kraft 1. januar i år, har regeringen skruet ydelsen til uuddannede unge under 30 år ned på niveau med SUen. Det skulle få flere af de unge til at finde et job eller begynde på en uddannelse.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl (Ø), er overrasket over, at reformen ikke har haft en større effekt. Han mener, det er positivt, at flere unge er kommet væk fra kontanthjælpen, men tilføjer over for dr.dk:

»Hvis det er med det her tempo, så varer det godt nok mange år, før at de unge er kommet væk fra kontanthjælpen. Det har vi ikke tålmodighed til i Enhedslisten.«

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) sagde omvendt tirsdag, at tallene er tegn på, at »rigtig, rigtig mange« unge kommer enten i beskæftigelse eller i uddannelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks