Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stormoské koster konservativ støtte

Den planlagte opførelse af en stormoské tæt på Gellerupparken i Aarhus har fået de Konservative til at trække sig fra helhedsplanen for området.

De Konservative i Aarhus vil ikke længere støtte det store byfornyelsesprojekt i Gellerupparken.

Det oplyser partiet mandag i en pressemeddelelse efter et møde i forligskredsen bag helhedsplanen.

Beslutningen har ifølge byrådsmedlem Marc Perera Christensen (K) været længe undervejs, og den afgørende årsag er, at flertallet stadig ønsker en stormoské opført på Bautavej, der ligger tæt på Gellerupparken.

»Det er ikke nogen let beslutning af træffe. Men opførelsen af en stormoské klods op af området vil efter vores opfattelse underminere de ønskede effekter af helhedsplanen. Grundlæggende vil dette modvirke den opløsning af indvandrerghettoen, som vi ønsker,« siger Marc Perera Christensen.

De Konservative hæfter sig dog ved, at der er sket en række fysiske forandringer i området. Således er der revet bygninger ned, planlagt nye vejforbindelser med mere.

Derfor er det også ekstra ærgerlig, at samarbejdet ophører, siger Marc Perera Christensen, der dog ikke ser tilstrækkelig fremgang til at fortsætte samarbejdet i forligskredsen.

»De mange gode ting i helhedsplanen består forsat. Boligområdet har under alle omstændigheder trængt til en grundig forandring. Men effekterne udebliver. På områder som beskæftigelse, uddannelsesgrad og kriminalitet er der ikke sket en mærkbar positiv udvikling. Det grundlæggende syn på, hvordan vi opnår de ønskede mål, er forskelligt i kredsen. Det har vi nu valgt at tage konsekvensen af,« siger han.

Venstre har tidligere truet med at trække sig fra projektet, hvis stormoskéen skal opføres for tæt på boligområdet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.