Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stormløb mod Venstre i Ringkøbing-Skjern slår fejl

Socialdemokraterne har opgivet at vælte Venstre og peger i stedet på Hans Østergaard som borgmester.

Hans Østergaard (V) har erklæret sig selv som ny borgmester i Ringkøbing-Skjern med støtte fra Socialdemokraterne. Scanpix/Jørgen Kirk
Hans Østergaard (V) har erklæret sig selv som ny borgmester i Ringkøbing-Skjern med støtte fra Socialdemokraterne. Scanpix/Jørgen Kirk

Ringkøbing. Kristendemokraternes forsøg på at få en borgmesterpost i Ringkøbing-Skjern er slået fejl. Socialdemokraterne i kommunen har droppet at fjerne Venstre fra borgmesterkontoret og gør Hans Østergaard (V) til borgmester.

Det skriver TV Midt/Vest.

Før valget var Venstres Iver Enevoldsen borgmester, men han genopstillede ikke. Da valget ikke gav Venstre og Dansk Folkeparti flertal alene, begyndte en række forhandlinger for at tage borgmesterposten fra Venstre.

Socialdemokraterne og Kristendemokraterne forsøgte begge at samle enighed sammen med SF og lokallisten Fjordlisten om at pege på hver af de to partiers respektive spidskandidater.

Særligt Kristendemokraterne havde håbet på en borgmesterpost, efter at partiets spidskandidat, Kristian Andersen, fik flest personlige stemmer.

Men onsdag aften har Socialdemokraternes spidskandidat, Søren Elbæk, ifølge den lokale tv-station opgivet at vælte Venstre og i stedet indgået en aftale med Hans Østergaard (V).

Den gør Hans Østergaard til borgmester og Søren Elbæk til viceborgmester. Kristian Andersen og Kristendemokraterne er ikke med i aftalen.

Kristendemokraternes Kristian Andersen har intet hørt til aftalen. TV Midt/Vests historie indeholder ikke en kommentar fra Søren Elbæk.

Formelt bliver en borgmester først borgmester, når kommunalbestyrelsen afholder et konstituerende møde. Indtil da er der en politisk aftale.

De konstituerende møder afholdes i perioden 1. december til 15. december. På det konstituerende møde bliver de politiske aftaler endeligt bekræftet. Først herefter er aftalerne bindende.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.