Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Storebælt bliver billigere i løbet af de næste tre år

Over de næste tre år skal prisen på at krydse Storebælt falde med 25 procent, oplyser regeringen.

»Vi har ikke lagt os fast på, hvordan vi vil gøre det, men det vil blive en gennemsnitlig sænkning på 25 procent«, siger Ole Birk Olesen.
»Vi har ikke lagt os fast på, hvordan vi vil gøre det, men det vil blive en gennemsnitlig sænkning på 25 procent«, siger Ole Birk Olesen.

I løbet af de næste tre år bliver det gradvist billigere at krydse Storebælt.

Det oplyser transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

»Det bliver allerede billigere i 2018, men det indføres over tre år, så vi skal tre år frem for at få den fulde 25 procents rabat,« siger han.

Hvis man eksempelvis har en BroBizz, vil prisen om tre år være faldet fra 228 kroner til 171 kroner, oplyser ministeren.

»Vi har ikke helt lagt os fast på, hvordan vi vil gøre det, men det vil blive en gennemsnitlig sænkning på 25 procent. Og vi forventer, at 4000 flere vil krydse Storebælt om dagen, hvis vi sænker taksten.«

»Det er godt for det danske samfund, at folk nemmere kan besøge familie og venner, og det er godt, at de nemmere kan søge job, hvor deres arbejdskraft er efterspurgt«, lyder det fra Ole Birk Olesen.

Prisnedsættelsen betyder, at det vil tage tre år længere at betale broen tilbage, end det hidtil var planlagt.

Broen står derfor nu til at være betalt tilbage i 2031.

Og finansminister Kristian Jensen (V) er godt tilfreds med løsningen.

»Det er muligt at sænke prisen, uden at det betyder så meget for tilbagebetalingstiden,« siger han.

Ifølge erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) bliver prisen for en personbil sænket fra 240 kroner til 180 kroner om tre år.

Samtidig sænkes prisen på en weekendbillet fra 420 kroner til 315 kroner.

»Vi vil gøre det nemmere at være dansker og sikre mere mobilitet. Det skal være nemmere at være pendler og nemmere at være familie.«

»I sidste ende skal det også være nemmere for erhvervslivet at fragte varer og dermed sikre billigere varer,« lyder det fra Brian Mikkelsen.

Storebæltsbroen åbnede for vejtrafik i 1998 og mere end 10 millioner personbiler krydsede i 2016 broen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.