Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Støjberg: Jeg kunne have svaret Folketinget mere præcist

Støjberg medgiver, at et svar til Folketinget om ulovlig instruks om asylpar ikke var »juridisk udtømmende«.

Arkivfoto. Støjberg medgiver, at et svar til Folketinget om ulovlig instruks om asylpar ikke var »juridisk udtømmende«.
Arkivfoto. Støjberg medgiver, at et svar til Folketinget om ulovlig instruks om asylpar ikke var »juridisk udtømmende«.

I et folketingssvar slog udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) sidste år fast, at:

»Ingen mindreårige asylansøgere fremadrettet kan bo sammen med en ægtefælle eller samlever.«

I et nyt svar til Folketinget skriver Inger Støjberg onsdag, at hun i folketingssvaret fra sidste år ikke gav det fulde billede i sagen om adskillelse af mindreårige asylpar på landets asylcentre.

Ministeren forklarer, at hun dengang blev spurgt til, om hun var tilfreds med hjælpen til de såkaldte barnebrude. Det mente Støjberg ikke.

»I svaret redegør jeg derfor blandt andet for det, jeg har sat i værk, og for min politiske holdning,« skriver Støjberg i det nye folketingssvar, hvor hun fortsætter:

»Det betyder også, at jeg gentager ordlyden af min pressemeddelelse af 10. februar 2016 om den generelle indkvarteringsordning.«

Pressemeddelelsen er helt central i sagen, fordi det er heri, Støjberg beordrer de mindreårige asylpar adskilt.

Det er ulovligt, da der skal tages hensyn til den enkeltes forhold. Det har Folketingets Ombudsmand siden slået fast.

»I lyset af Ombudsmandens redegørelse vil jeg medgive, at svaret på dette punkt kunne have været mere præcist, da svaret ikke er juridisk udtømmende,« skriver Støjberg.

Ministeren har efterfølgende understreget, at der trods hendes instruks hele tiden er blevet foretaget individuelle og konkrete vurderinger af sagerne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.