Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Større bøder på vej for at sælge smøger og sprut til unge

I forsøget på at få færre unge til at ryge og drikke strammer regeringen og Enhedslisten nu grebet om butikkerne.

Nu strammes der op med større bøder, når butikker sælger tobak og spiritus til unge
Nu strammes der op med større bøder, når butikker sælger tobak og spiritus til unge

Bøden for at sælge tobak og såkaldt hård spiritus til unge under 18 år fordobles, tobaksreklamer bliver gjort forbudt, og så får butikkerne pligt til at skilte med, at de skal se gyldig billed-id, før de langer smøger og øl over disken. Det er resultatet af et kommende lovforslag, som skal diskuteres i Folketinget fredag, skriver metroXpress.

- Vi ved jo desværre, at det er let at købe tobak og alkohol, selv om man ikke er 18 år. Lovgivningen er meget klar, men de svage punkter har været kontrollen og sanktionerne, siger den socialdemokratiske forebyggelsesordfører, Flemming Møller Mortensen (S), til avisen. Han mener, at der er behov for at slå hårdere ned på synderne.

- Forældrenes ansvar er enormt, men vi giver her en hjælpende hånd til forældre og til detailhandlen, siger han og tilføjer, at kontrollen med butikkerne skal øges markant.

Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2011 blot udstedt to bøder til butikker, der brød reglerne, skriver metroXpress.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks