Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Støjbergs nye strammerhastværk får skarp kritik

En illusorisk høringsproces, lyder det fra Advokatrådet, efter at minister har givet høringsfrist på få dage.

En afgørelse fra EU-Domstolen har slået et hul i de danske regler om familiesammenføring, der er så alvorligt, at det efter regeringens opfattelse kun kan gå for langsomt med at få det lukket.

Derfor har udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) tirsdag fremsat et forslag om at afskaffe den såkaldte toårsregel. Og den ændring skal vedtages og træde i kraft allerede fredag.

Det betyder, at de organisationer, der normalt kommer med indspark, når regeringen vil ændre lovgivning, kun har fået få dage til at se lovforslaget igennem, og det møder kras kritik.

Advokatrådet bemærker, at en høringsfrist på 48 timer til et lovforslag, som allerede er fremsat, reelt gør høringsprocessen illusorisk.

Også Amnesty kritiserer den korte frist:

- Man gør det vanskeligt at inddrage relevant sagkundskab i selve udarbejdelsen af forslaget, når processen hastes igennem, skriver Amnesty.

Institut for Menneskerettigheder har lagt sig ekstra i selen for at komme med et hurtigt svar. Selve forslaget er ikke i strid med menneskerettighederne, lyder bedømmelsen.

- Men det er kritisabelt, at der ikke gives tid til en ordentlig høringsproces, mener direktør Jonas Christoffersen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.