Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Støjberg vil studere Østrigs afvisning af asylansøgere

Inger Støjberg og hendes østrigske kollega har fundet en fælles interesse i asylpolitikken ved ministermøde.

Inger Støjberg vil rejse på studietur til Østrig for at undersøge landets asylpolitik. Scanpix/Bax Lindhardt
Inger Støjberg vil rejse på studietur til Østrig for at undersøge landets asylpolitik. Scanpix/Bax Lindhardt

Bratislava. Den østrigske regering, der har vakt opsigt med sin benhårde grænse- og asylpolitik, har ifølge udlændinge og integrationsminister Inger Støjberg (V) kastet et varmt blik på den danske integrationsydelse.

Derfor vil Inger Støjberg efter sommeren rejse til Østrig, hvor hun samtidig ikke vil forpasse chancen for at lade sig inspirere af Østrigs metoder til at bremse tilstrømningen af asylansøgere.

Det oplyser ministeren efter et uformelt EU-indenrigsministermøde i Bratislava i Slovakiet.

- Jeg regner med at rejse ned til Østrig og se på deres grænsekontrol, men også for at høre mere om deres system med at tage en kvote af asylansøgere ind, siger Inger Støjberg.

Inger Støjberg vil altså undersøge muligheden for at begrænse den mængde af asylansøgere, som Danmark tager ind. Også selv om Østrig har fået kritik for selvsamme praksis.

- Vi har været bekymrede for, om det er medholdeligt i forhold til konventionerne, og det er noget af det, jeg vil undersøge nærmere. For det er meget interessant, det som Østrig gør, siger Inger Støjberg.

Østrig har, siden flygtninge - og migrantstrømmen til Europa tog til for knap et år siden, spillet en klar rolle i at bremse flygtningeruterne gennem Balkan.

Samtidig har landet indført skrappe daglige kvoter for, hvor mange asylansøgere det tager ind ved grænsen og vedtaget en lov om undtagelsestilstand.

Hvis en pludselig stigning i antallet af migranter truer "den nationale sikkerhed", betyder loven, at myndighederne kun må acceptere flygtninge, hvis sikkerhed er truet i et af nabolandene, eller hvis pårørende i forvejen er i Østrig.

Flere af Østrigs tiltag modtog hård kritik fra andre EU-lande, da flygtningestrømmene var på deres højeste.

Inger Støjberg siger dog, at Danmark fortsat vil holde sig inden for de flygtningekonventioner, som Danmark har underskrevet.

- Vi har sagt, at vi følger konventionerne, og det står jeg også ved. Men omvendt er det ikke sikkert, at vi har fundet de vises sten på det her område endnu, siger hun.

Det er ikke første gang, at ministre i Europa inspicerer danske løsninger på asylområdet.

Støjbergs norske og belgiske kolleger har også været i Danmark for at se på teltlejre og udrejsecentre.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.