Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Støjberg vil koble ulandsbistand og udvisninger sammen

Vi vil ikke støtte lande, som ikke modtager egne statsborgere, siger integrationsminister Inger Støjberg (V).

Regeringen kæder dansk ulandsbistand sammen med hjemsendelse af afviste asylansøgere og udviste udlændinge. Lande vil ikke få dansk støtte, hvis de vægrer sig ved at tage imod deres egne statsborgere. Det siger integrationsminister Inger Støjberg (V).(Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2017)
Regeringen kæder dansk ulandsbistand sammen med hjemsendelse af afviste asylansøgere og udviste udlændinge. Lande vil ikke få dansk støtte, hvis de vægrer sig ved at tage imod deres egne statsborgere. Det siger integrationsminister Inger Støjberg (V).(Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2017)

København. Regeringen kæder dansk ulandsbistand sammen med hjemsendelse af afviste asylansøgere og udviste udlændinge. Lande vil ikke få dansk støtte, hvis de vægrer sig ved at tage imod deres egne statsborgere.

Det siger integrationsminister Inger Støjberg (V).

- Der er og skal ske en kobling imellem vores udviklingspolitik og hjemsendelser, siger Inger Støjberg.

Hun forhandler søndag sagen med Dansk Folkeparti som led i næste års finanslov. DF vil ikke støtte finansloven, hvis der ikke udvises flere afviste asylansøgere og udviste udlændinge.

- Der er noget barokt i, at vi betaler ulandsbistand til disse lande, som ikke tager imod deres egne borgere. Vi skal se bredt på det. Så det både kan omfatte ulandsbistand samt visum- og handelspolitik, siger Inger Støjberg.

Hun bruger stadig mere tid på hjemsendelser. Derfor besøgte hun for nylig Nigeria sammen med udviklingsminister Ulla Tørnæs (V). Danmark forhandler emnet på egen hånd, sammen med de nordiske lande og i EU, påpeger hun.

- Vores problem er, at en række lande ikke ønsker store aftaler. De vil have bilaterale (tosidige) aftaler med landene, siger Inger Støjberg.

Danmark og andre EU-lande kan ikke hjemsende flere udviste udlændinge. Mange lande afviser at tage imod egne statsborgere. Eller de stiller tårnhøje krav til deres dokumenter og identitet.

- Det er et meget stort problem. Det er et rigtig vanskeligt område. Det er ikke kun Danmark, der har et problem. Det er alle europæiske lande, siger Inger Støjberg.

Derfor tvinges Danmark til at huse uønskede udlændinge på tålt ophold. De flyttes til Udrejsecentret Kærshovedgaard nær Ikast. Regeringen har ansat en ambassadør til hjemsendelser og attachéer på ambassader, forklarer hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.