Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Støjberg vil ikke afsløre Justitsministeriets råd om lovbrud

Støjberg nægter at fortælle, hvilke råd hun fik fra Justitsministeriet om lovbrud over for asylpar.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er, torsdag den 1. juni 2017, kaldt i samråd. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er, torsdag den 1. juni 2017, kaldt i samråd. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)

Kort efter udlændingeminister Inger Støjberg (V) sidste år meddelte, at alle mindreårige asylansøgere skulle adskilles fra deres ægtefæller på landets asylcentre, spurgte hendes ministerium Justitsministeriet til råds i sagen.

Ifølge Politiken rådgav Justitsministeriet om, at de unge ægtepar skulle vurderes individuelt, før de kunne adskilles.

Men på et samråd torsdag nægter Støjberg at fremlægge korrespondancen mellem de to ministerier.

»Jeg redegør ikke for, hvilke drøftelser der er med andre ministerier i rådgivningen af mig.«

»Det er det, man kalder ministerbetjening,« siger Støjberg på samrådet.

Hun er kaldt i samråd efter Politikens afdækning af, at hun blev advaret af sit embedsværk, før hun 10. februar 2016 udsendte en instruks om at adskille de unge asylpar. En beskyldning, Støjberg pure afviser.

En aktliste med Justitsministeriets dokumenter viser, at Udlændingeministeriet 19. februar 2016 sendte en kopi af Støjbergs instruks og bad om Justitsministeriets »uformelle bemærkninger« til sagen.

Herefter leverede Justitsministeriets førende ekspert i lovafdelingen samme dag et svar til Støjbergs ministerium.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.