Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Støjberg undsiger DF: Vil ikke tvinge indvandrere i kirke

Det bør være frivilligt, om indvandrere går i kirke juleaften, siger integrationsminister Inger Støjberg (V).

Vi bør ikke blande os i, om indvandrere går i kirke juleaften eller overholder andre kristelige højtider.

Det siger integrationsminister Inger Støjberg (V) til socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen i Folketingets spørgetid.

»Den enkelte må selv afgøre, om de vil gå i kirke juleaften eller deltage i andre kristelige højtider. Jeg mener ikke, at man skal tvinges til at gå i kirke juleaften. Man kan også helt lade være at gå i kirke,« siger Inger Støjberg.

Lars Aslan Rasmussen vil vide, om hun er enig med »regeringens eneste støtteparti (Dansk Folkeparti, red.)« i, at »det at være dansk kræver, at man holder kristne højtider og går i kirke juleaften«.

DFs udlændingeordfører, Martin Henriksen, sagde for nylig:

»Vi mener, at de, der kommer her til landet, langt henad vejen skal blive som danskere er flest, og for at blive det skal man kende kristendommen og dens betydning for det danske folk.«

»Og man skal deltage i den del af vores kulturpakke for at opleve de ting, som samler flertallet af befolkningen i nogle fælles ritualer og traditioner.«

Martin Henriksen udtalte sig som led i striden om, hvad det vi sige at være dansker.

Striden kom, da det borgerlige flertal i en folketingsdebat vedtog en tekst med bekymring om, at etniske danskere er i mindretal i ghetto-områder som Vollsmose og Brøndby Strand.

»Man har ret til at mene, hvad man vil. Det har hr. Martin Henriksen også ret til,« siger Inger Støjberg.

Integrationsministeren er »fuldstændig enig« med Dansk Folkeparti i, at kristendommen udgør en stor del af dansk kultur og fundamentet i Danmark.

»Det er et fundament, som også indeholder en række frihedsrettigheder: religionsfrihed og ytringsfrihed,« siger Inger Støjberg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.